[]

priz ve uzatma kablosu sorunu

İşler biraz karışık. anlatmaya başlıyorum.

duvardaki prize 3lü bir priz taktım. resimdekine benziyor >> www.apiramit.com

Şimdi bu 3lü prizde, 1 xbox, 1 lcd ekran, bide ona bağlı 6lı uzatma kablosu var.
uzatma kablosu buna benziyor www.koctas.com.tr

Uzatma kablosunda ise, modem fişi, bilgisayar kasasının fişi, hoparlorun fişi (subwoofer), Bilgisayarın ekranı, printer, bi tanesi boş (arada şarj edeceğim şeyi takıyorum)

Asıl sorum ise, ben uzun zamandır elektriği böyle kullanıyorum fakat geçen gün bozulan subwooferım ve bugun durup dururken bilgisayarımdan sonra uzatma kablosunun gücü kaldıramadığını düşünüyorum. Elektrikciye bu olayı sorduğumda "bişeyli uzatma kablosu kullanacaksın" dedi. Voltaj korumalı olabilirmi? Bende unuttum ne olduğunu :). Ne kullanmalıyım? Daha yeni aldım bilgisayarla, hoparlörü. Uzun süre gitcek bir uzatma kablosu arıyorum. Önerisi ve bilgisi olan?

 
öncelikle bir tane ups al madem bu kadar kıymetli eşyan tek koldan besleniyor, akıma karşı korunsun, sonrasında bu ups'in ucuna sadece bir tane uzatma kablosu al bütün girdini çıktını onun üzerine koy, eğer bilgisayarınun gücü çok yüksek değilse standart 600Va lik bir ups yeter.
o ustanın dediği olsa olsa topraklı prizdir herhalde

  • gitti gelecek  (21.02.12 13:38:48) 
www.vatanbilgisayar.com

su tip seyler adamını dedıgı. akım korumalı.
  • bryan fury  (21.02.12 13:41:25 ~ 13:42:07) 
uzatma kablosunun uzerinde (kablo uzerinde kabartmali) 300/500v veya baska bir sey yazilidir. eger 200/300v yaziyorsa hemen degistirin. zaten xbox 200, lcd ekran 50 yer.

500v destekli uzatma kablo uzerinde masaustu bilgisayar, tasinabilir bilgisayar, yazici, amfi, modem, lamba, sarj cihazi, calisir.

bazi elemanlar guc kaynagi al gibisinden cevaplar vermekte. yahu.
  • lostandloser  (21.02.12 13:48:03 ~ 13:51:57) 
v voltaj w guc demek bu arada. sebeke 220v dir tr ve avrupada. v degerıne degil w degerıne bakcan. arkadas karıstırmıs da. gerek yok. linkini verdigim urunlere bakcan sen.


  • bryan fury  (21.02.12 13:53:58) 
hacı sen ne yaptın ya bu kadar ürün peşpeşe takılır mı.

neyse en temizi ups tabi ki, hem ilerde elektrik kesilirse ya da gerilimde oynamalar meydana gelirse rahat rahat elektronik eşyaları korursun.

akım koruyuculu priz de güzel çözüm ancak bence 70 lira vereceğine 100 lira ver ups al.
  • hosein  (21.02.12 14:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.