[]

Bir garip Hindi Sorusu?

Arkadaşlar şimdi ben tanesi 6 tl'den hindi civcivi alsam, onları büyütsem, beslesem. Aşağı yukarı 500 tane hindi alacak sermayem var. Hindileri besleyecek uygun ortamım da var. Ama bir şey yok, ben bu hindileri büyütünce kime satabilirim? Çünkü yılbaşı falan gelmeden büyüyecekler? Yani alıcısını nasıl bulabilirim?

Hiç bu konularla ilgilenmiş olanlarınız var mı?


 
elimde bir süre sonra yetişkin şu sayıda hindi olacak diye ilan verirsen önceden kapatacak firmalar çıkabilir. ama senin nasıl bir imkanın var ki bunları yetiştirecek? free range hindi işine gir mesela, onu yapacak imkanın da var mı?


  • kediebesi  (20.02.12 23:47:20) 
uygun ortamım şöyle var, şu an zaten işsizim. elimde de ufak bir sermaye var. e biz konyalıyız aslen. konyanın köyündeniz. köyde kocaman evimiz var bizim. diyorum kaçayım köye, hindi civcivleri alayım. bir yandan onlarla uğraşayım, bir yandan da bitirme tezimi yazayım. bir de kitap projem vardı, onlarla uğraşmak için bir nevi inziva olur. ama hindiler elimde patlasın istemiyorum. free range ne demek arkadaşlar? serbest hedef?


  • dergus  (21.02.12 00:04:43) 
sebze kasamam. anlamam da. hindi basit.


  • dergus  (21.02.12 00:14:41) 
bence sen permakültür hadisesini de bir araştır bakalım.
hindi için çok büyük tesis gerekiyor, modern yöntemle yetiştireceksen. çok sayıda yapman lazım ki bi getirisi olsun ve bakımları da sandığın kadar kolay değil pek. bence bi hindi çiftliğine filan git, soruştur, tesis sermayesini öğren, bu konularda özelleşmiş forumlar var oralarda daha çok cevaplayabilirler seni. hatta ab hibesi bile alabilirsin pazarlama konusunda filan. çok imkan var yani araştırılacak.

  • kediebesi  (21.02.12 00:16:30 ~ 00:17:17) 
sevgili kediebesi,

benim amacım hayatımı hindiye bağlamak değil. ben hobi olarak yetiştireceğim. ancak yetiştirdiklerimden ufakta olsa kar da elde etmek istiyorum. öyle tesis kuracak, çiftlik açacak ne vaktim, ne tecrübem, ne de param var. ben civciv piyasasını araştırdım, nasıl büyütüleceğini az çok öğrendim, alacağım civciv sayısına göre ortamımı hazırladım. sıkıntım bu hindiler büyüyünce onlara ne olacağı :) yani kimse almazsa öyle kalakalırlar, boşa gider her şey.
  • dergus  (21.02.12 00:22:54) 
bu arada kafama takıldı hindi yumurtluyor olmalı ama biz neden görmüyoruz hindi yumurtası diye bir şey neden satılmıyor ?


  • nedensizce  (21.02.12 01:11:37) 
500 hindi diyorsun yav hindi kocuman olabiliyo ama neyse araştırdım diyosan sen biliyosundur tabi ben hindi olarak bi tek osmanı biliyorum. dediğim gibi anlaşabilirsin bence mesela şükran günü zamanlarına filan, zaten ancak bi kaç aylık olurlar herhalde satılacak hale gelirler, hemen şimdi başlasan yılbaşı hindisini önceden satabilirsin dediğim gibi. bi de ruhsat hadisesi var.


  • kediebesi  (21.02.12 01:41:40 ~ 01:43:28) 
Kesin batarsin.
Civciv hindi 6 tl ye cok pahali.
Hindinin kilosu markette 7-8 tl falan zaten. Üretici toptan satis fiyati 2,5 tl falandir
6 tl ye civciv alcan yem parasi vs. kaca satacan sonra?
  • caks  (21.02.12 05:13:21 ~ 05:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.