[]

Torpille staj yapmışlara sorular, herkes cevap verebilir

Lanet olsun ki denedim, almanya ya, fransaya bir sürü şirkete CVmi gönderdim müthiş bir cover letter yazdım, almancaya, fransızcaya ve ingilizceye cevirdim hepsini. Ancak hiçbir şirketten kabul gelmedi, cevap gelmedi. Çok uğraştım baba torpili ile değilde kendi çabamla bir yere kabul edileyim diye olmadı. Babam benden habersiz Almanya da büyük bir şirkette bana bir staj ayarlamış. Gitmek istemiyorum, kendim ayarlasam koşarak giderim ama torpille gidesim yok. Farkındayım orada ki bir şirketin Türkiyeden 2. sınıfta okuyan bir mühendislik öğrencisini bir aylığına staja kabul etmesinin neredeyse imkansız olduğunu ama genede buruğum. Gideceği tabi ki, aptal değilim ama torpilim üzerimdeki ezikliğini nasıl yok ederim, torpille staj yapmış olanlar duygularını paylaşırsa sevinirim ya da ben kendimi bu staj konusunda nasıl daha iyi hissederim?




 
En içten duygularımla ; bir zahmet babanızın ayarladığı staja gidiniz ve stajda değil de iş hayatınızda babanıza kendinizi gösteriniz.


  • hicunutmam  (18.02.12 22:16:03) 
bohem


  • bryan fury  (18.02.12 22:18:04) 
size yapılan torpil, yeterli olmadığınız bir işe girmenizi sağlıyorsa zaten o iş olmaz, ama o torpil zaten yapabileceğiniz bir iş için sadece tercih edilmenizi sağladıysa zaten sorun yok bence.
ya da, işe adam alacaksam, işi yapabildiği sürece arkadaşımın çocuğunumu alırım tanımadığım birinimi alırım? Siz kimi alırdınız?
siz gidin o staja ve işinizi iyi yapın
  • kisa  (18.02.12 22:21:56) 
ben belese ve torpille staj yapmamak icin mezun oldugum seneye kadar staj yapmadim. son sene sevgilimin calistigi yayin grubunda, arkadasinin yaninda grafik ve web staji yaptim. stajyer alim zamaninda kimsenin onune gecmedim ama yine de sevgilim olmasaydi gidemezdim. cok uzuluyorum lan, normal sartlarda da gidebilmem gerekirdi. oradaki herkes de birinin bir seyiydi zaten. sinir basti yazarken bile.

neyse sonra kendim bir yerlere basvurdum, bugun tv'de efendi efendi program yapan pisliklere ulastim. bana direkt "tanidik biri mi gonderdi sizi?" diyenler oldu. gerzekler. bence cok kaybiniz olmayacaksa biraz daha direnin. ben oyle yaptim. son care gidin iste.
  • elxa  (18.02.12 22:34:37) 
gayet torpille staj yaptım çok büyük bir şirkette hiçte eziklenmedim ordaki bütün stajerler, 8 stajerdik 8'i de torpille gelmişti zaten, öyle yerlere kendiliğinden staja girebilmek için ya ekstra mükemmel bir öğrenci olacaksın ki bu bile yetmeyebilir bazen, ya da torpilin olacak işte, bırak bu işleri genç diyorum kısaca.


  • ekaterina  (18.02.12 22:36:51) 
bence git gör orada çalışanları. oralarda çalışmak için über kişiliklere sahip olmadığını göreceksin. işlerin nasıl insanlarla nasıl yürüdüğünü göreceksin, kendini orası için fazla bile görebilirsin.
ya zaten staj. torpilsiz bile gitsen ilerde cv nden okuduklarında, kesin torpille gitmiştir diye düşünecekler, sormadıkları için torpilsiz gitmediğini de bilmeyecekler. boşver git sen.

  • sttc  (18.02.12 22:39:05) 
Torpille gitsen bile orada öğrenmek, çalışmak için çaba gösterirsen "torpille gelmiş" ezikliğini biraz olsun azaltabilirsin.


  • zaugnakhaldun  (18.02.12 22:44:29) 
Torpilin dönmediği yer çok az. Kafanı böyle şeylerle yorma. Ya da yor, gözlerimizi yaşart ne bileyim. Üç kuruş zam için patrona yapmadığı yalakalık kalmayan, kariyer için arkadaşını satan, torpil için kıçını yırtan kaynayan hayatta sana ihtiyacımız var.


  • alors  (18.02.12 22:47:48) 
Benim arkadaşlarım torpil/tanıdık bulamadıkları için yurt içinde dahi staj yapacak yer bulamadılar - bırak iyi bir şirketi. Koşa koşa gitmelisiniz bence.


  • gzg  (18.02.12 23:27:34) 
Ford Otosan'da atölye stajımı yaptım. bir gün yazlıktaki komşumun tesadüfen sorduğu soru üzerine staja kabul edildim(form falan değil sadece 1 CV gönderdim öyle tşaklı torpildi).

staj öncesi 3 gün eğitim oldu(fabrika büyük olunca anca bitiyo tabi) eğitmenin ilk cümlesi

"burada herkes torpille staj yapıyor. otosan önce çalışanın eşi dostuna öncelik verir. hepinizin bir tanıdığı biyerlede var. o sebepten ötürü kimse kimsenin kalbini benim şurda tanıdığım var diyerek kırmasın"

boşa eziklik hissetme dünyanın düzeni bu. benim gibi torpille girip kendini beğendirirsen bir de "mezun olunca beni bu numaradan bul" mesajını alırsan eziklik falan kalmaz yerini gurur alır
  • scapegoat  (18.02.12 23:33:46) 
ben halen rahatsizlik duyuyorum bu tip durumlardan. icsellestirmemeniz daha iyi bence. eziklik demeyelim de; rahatsizlik duymaniz gayet yerinde.


  • elxa  (19.02.12 01:03:06) 
torpil cok yerde isler ama islemeyen yerlerde vardir,sahsen ben almanyada senden daha iyi sonuclar aliyorum basvurdugumda ama yüksek miktarda da red.

torpille is bulmaya sonuna kadar karsiyim.seni sen oldugun icin degil,baban,amcan ,akraban icin aliyorlar,kisacasi kimse kendini kandirmasin "heryer torpil agggbii zaten" diye.eger kaliteli olursan yeterli basarilara sahip olursan kimseyi tanimadan sadece kendi basarilarinla elde edersin onu.ben sifir kontak ile bmw de almanyada ,general motorsda avusturyada yaptim stajlarimi ve eger tanidigi olan biri olsa önümde yapamazdim...

kisacasi torpili olanlar bosu bosuna icini rahatlatmaya kalkmasin bu hak yemektir.

heee ama sunu dersin ki dogrudur,cv n o iste yeterli olabilir hatta daha iyidir ve tanidiginiz sadece cv nizin dikkat cekmesini saglar ve görüsmeye cagirtir.bu gayet normal ve referans olarak gecen ifadedir.ama onun disindaki hic bir olaya müdahale olmaz.bu referans olarak gecen seydir.referans ile,"benim bu arkadasim kalitelidir bu isi yapar" dersin ama objektif olursun sirf arkadasin anan baban oldugu icin kayirmazsin ve tek yapacagi/yapmasi gereken ise referansin sadece el atmaktir,yani sadece ama sadece cv sini görünür yapmak.

torpil farkli...
  • serabetan  (19.02.12 01:11:49 ~ 01:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.