[]

Elektrik depolanır mı?

depolanırsa nasıl? Türkiye yurt dışından elektrik ithal ediyor mu, ediyorsa nereden?




 
akü?
ithal de ederiz ihraç da.
sulu komşular kimlerse onlardan.
  • cecilia  (18.02.12 20:30:53) 
Mümkündür, bir sürü farklı teknolojisi var. Kimyasal yöntemlerle depolarsın, pil, akü vesaire kimyasal oluyo, daha bir sürü pil çeşidi var. Fiziksel yöntemlerle depolarsın, mesela suyu dağın tepesine pompalarsın, sonra elektrik lazım oldu mu baraj kapaklarını açarsın, akan su türbinleri döndürür elektrik üretirsin, sonracıma aynı yöntemi basınçlı hava için de yapıyorlar, vesaire.


  • roket adam  (18.02.12 20:36:44) 
bulgaristadan ithal ediyor direkt.


  • esenboga  (18.02.12 20:43:19) 
akü diyenın kafasına akuyle vurmak lazım.

elektrik depolanmaz.

evet elektrik ithal ediyoruz. pik saatlerde uretim tuketımı karsılamaz. bu da aksam 6-10 arasıdır.
  • bryan fury  (18.02.12 20:51:25) 
1-elektrik alternatif akım olarak depolanamaz. sadece doğru akım cihazları elektrik depolayabilir. bunlar da aküler ve pillerdir ki bu teçhizatlar da sadece belirli bir ampersaat kapasitesine sahiptir (Ah). yani hiçbir zaman efektif güç kaynakları değillerdir.

2- 2o11 yılında teiaş istatistiklerine göre elektrik ihracatımız ile ithalatımız nerdeyse birbirine denktir. türkiye'nin şu an teiaş camiası hariç kimsenin bilmediği avrupa enterkonnekte sistemine bağlantı çalışmalarında son aşamaya gelindi. buna göre mevcut 2 yunanistan 1 bulgaristan (tam tersi de olabilir tam hatırlayamadım) hat ile sınırlı ticari elektrik alışverişi yapılmaktadır (400 MW) ayrıca gürcistan, iran, ırak, suriye ile de farklı gerilim seviyelerinde irtibat hatları bulunmaktadır.

elektrik ithalat-ihracatının suyla muyla elektrik üretme yeteneğiyle filan alakası yoktur. elektrik anlık üretilip tüketilen bir enerjidir, depolanamaz. bu yüzden üretim-tüketim dengesinin sürekli denge halinde olması gereklidir.
  • corona  (18.02.12 20:54:50) 
en en en basit örnek kondansatördür kardeşim.
bu ülkede nasıl herşey mümkünse bi o kadar herşeyde namümkündür.

  • mutcai  (18.02.12 21:51:46) 
bryan fury'ninkinden daha az şiddet içeren bir cevap verecem.

abiler ablalar bilip bilmeden konuşmayın. soran kişi sorusunda enerji kelimesini geçirmemiş. hangi elektriği nasıl depoluyorsunuz? doğrusu eğrisi alternatifi farketmez; elektrik, elektrik olarak depolanmaz. üretilir ve üretildiği gibi tüketime sunulur. açın bi wikipedia okuyun bari. ingilizce konusunda yardım isteyene memnuniyetle yardım ederim yeter ki öğrenilsin.
en.wikipedia.org
wiki.answers.com
in.answers.yahoo.com
hayır akümülatörün içinde harıl harıl dolanan bi elektrik akımı mı var sanıyorsunuz? enerji dönüşümüyle karıştırıyorsunuz farkındayım da durun iki soluklanın cevap yazmadan önce.

duyuru da sözlüğe benziyor hızla.
  • hikaye mesture  (18.02.12 21:51:51) 
elektrik depolanamaz ama elektriği sağlayacak enerji depolanabilir. elektriksel olarak bunu yapabilen şey de kapasitör. elektriği depolamıyor tabii, enerjiyi elektrik alanında depoluyor. indüktör ise enerjiyi manyetik alanda depoluyor.

bir de şu sistem güzel bayaa:
en.wikipedia.org

şunu da okuyabilirsiniz:
en.wikipedia.org

edit: hikaye mestura vermiş son linki ya yeni farkettim :)
  • ermanen  (18.02.12 22:52:36 ~ 19.02.12 06:00:45) 
'elektrik depolanamaz ama elektriği sağlayacak enerji depolanabilir'

Evet, bu çok daha doğru olmuş benim yazdığım yorumun üzerine, doğru ifade edemedim.
  • roket adam  (18.02.12 23:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.