[]

bilgisayarımın sistem puanlaması 1.0

ama eskiden böyle değildi. ekte yeni donanım bulundu falan diyor ama refresh yaptığım zaman da tarama tamamlanamıyor otomatik iptal ediyor. ekran kartı performansı gerektirecek birşey yapmıyorum. oyun falan yok. ama bilgisayarım kağnı gibi çalışıyor, ikide bir yanıt vermiyor durumuna geçiyor her program. neden olabilir?


--
ubuntu ile windows yüklüydü, sonra ikisi de çöktü. windows hiç açılmadı ubuntu ise zorla çalıştı türlü denemelerden sonra.

ardından w7 ile tekrar yükleme yaptım, olmadı. ubuntuyu sildim olmadı tekrar tekrar denedim, ramleri bile söküp taktım en sonunda temiz bir format attım ve w7.i her zaman yüklediğim kurulum cd.sinden tekrar yükledim. fakat aşırı bir kasma var.

hemen ekran kartını indirdim, windows güncellemelerini yaptım. bilgisayar kapanmıyor, kapansa açılmaya tahammülüm olmayacağı kadar yavaştı. sürücüleri güncelledim yine çözüm olmadı.

işin ilginç kısmı şudur ki, normalde yeni bir kurulumun ardından bilgisayarım oldukça perfomanslı çalışırdı ve herhangi bir sürücü yüklemesi, güncellemesi yapmadan da rahatlıkla kullanırdım herşeyi. oyun falan oynamadığım için ihtiyac bile duymazdım. ama bu sefer, her şey tam olduğu halde yanıt vermiyor.


neden olabilir?

 
eran kartı driverı yok gorunuyor bu haliyle.

bi de hdd yı sata olarak kurmamıs olaibilir.
  • bryan fury  (15.02.12 18:08:26) 
driverları yüklememişsin sanırım. driverların güncer sürümünü yükleyince problem ortadan kalkar.


  • fakyoras  (15.02.12 18:20:15) 
hayır hayır. ekran kartı sürücüsü yüklü. dediğim gibi zaten yüklememiş dahi olsam, çok rahat kullanabiliyordum. ekran kartı sürücüsünü tekrar yükleyeceğim.

@bryan furry, açıkçası sorunun hard disk ile ilgili olduğunu düşünüyorum. şu kısmı ayrıntılı anlatırsam sanırım sorun ortaya çıkacak:
w7 ve ubnt var iken sıfırdan bir w7 kurulumu yapmak istedim fakat olmadı. windows yükleniyor kısmında kaldı. ubuntuyu wubi ile yüklemiştim ki usb.den çalıştırıp tam kurulum yaparsam da kullanabileceğimi düşünüyordum. bu sefer de ubuntunun ve windows.un disk formatlarının farklı olduğunu öğrendim ve diskin bir kısmını ubuntu için swap olarak ayarladım, c: diskini ise ext3 (yanlış hatırlamıyorsam böyle birşeydi) seçerek diski formatladım ve kurulumu yaptım. bu işlemi yapmamın nedeni w7.e tekrar dönebilmekti çünkü başka türlü diski formatlayabilmeyi başaramadım ve diskim tam bir çöplük gibiydi. ardından w7.i kurdum. kurulum esnasında c: diski yeniden formatlamıştım.

---

dediğim gibi sorunun yukarıda anlattığım olay sırasında ortaya çıktığını ve disk bölümlemesi ile ilgili olduğunu sanıyorum. sata olarak kurup kurmadığımı nasıl anlarım? eğer öyle değilse nasıl sata olarak kurulumu yapabilirim? teşekkürler.
  • dahinnotha  (15.02.12 18:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.