[]

Erasmus problemi

Arkadaşlar hukuk fakültesi 2.sınıf öğrencisi olarak Erasmus yapmayı düşünüyorum. başvurular başlamadı henüz. İstediğim ülke Almanya ama hangi üniversite iyi olur bilemiyorum.
liste bu :

Augsburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Eberhard-Karls Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Europa-Universitaet Viadrina Frankfurt Hukuk Fakültesi
Freie Universität Berlin Hukuk Fakültesi
Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Humboldt Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Julius- Maximillians Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Justus Liebig Giessen Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Kassel Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Leibniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Mannheim Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Rheinische Friedrich- Wilhelms Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Ruhr Üniversitesi Hukuk Fakültesi
bunlar okulun anlaşması olduğu okullar. bir de aylık ne kadar bir para gerekir ki bu benim için çok önemli.ortalama kaç € olur?

 
almanya'da öğrenciyim, aylık -tabiki gece çıkmana içmene bağlı olarak- bir 800-900 Euroyla yaşarsın. Ben geceleri evde takılırım hacı bana gelmez öyle dıptıs dıptıs dersen 700-750 Euro.


  • dampire  (13.02.12 11:23:47) 
kafadan humboldt derdim berlinden iyisini bulabilceğini sanmıyorum hic

üni okumak için başvuranlardan banka hesabi ister almanya(erasmus icin degil) öğrencinin masraflari karsilayabilcegine dair teminat olarak yillik olarak açtırır bu hesabi ve aylık 600€ dur limit yani alman hükümetine göre berlinde bi ögrenci 600 € ile bir ay yasabilir

eğer evde kalmayı düşünüyorsan www.wg-gesucht.de şu siteden kendine göre bulabilirsin tüm almanya için

not:berlin çıkarsa olursa yardımcı olabilirim
  • berginyonbaenre  (13.02.12 13:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.