[]

eskişehir karşılaştırmalı edebiyat okuyan?

eskişehir osmangazi üniversitesi'nde karşılaştırmalı edebiyat okuyan var mı? sizce bir dil öğrencisi için, edebiyatı seven bir öğrenci için iyi bir bölüm mü? "karşılaştırmalı edebiyat" biraz daha açmak gerekirse? dersleri nasıl vs vs vs. yazın bir şeyler işte merak ettim.




 
ben okuyorum. 1. sınıfım. şimdi özel mesaj yolluyorum.

sanırım mesajım gitmedi, anlayamadım. buraya yazayım öyleyse;

(git: 367609

evet tam olarak öyle. dili ve edebiyatı seven bir öğrenci için ideal. ilk tercihimle geldim ve hiç pişman olmadım geride bıraltığım bir buçuk senede.

bir sene zorunlu hazırlık var. çamlık kampüsü denilen bir yer. tam anlamıyla lise beş okuyorsunuz. "hiç üniversiteli oldum ben ya" havalarına girmeyin hazırlık okurken. zaten zor da. almanca ya da fransızcayı seçiyorsunuz isteğe göre. geçen senelerde çok zordu. bir ara soruşturma geçirdiler neredeyse herkes kaldı diye. sonra kademeli olarak hazırlık kolaylaştırıldı. hazırlığı geçemeyen arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla epey kolaylaşmış hazırlık artık. ama çok soğuk tatsız tutsuz, ruhsuz bir yer. o bir seneyi sayma yani.

bölüm meşelik kampüsünde. yani ana kampüs. osmangazi, anadolu üni.nin gölgesinde kalmış olsa dahi birşeyler yapmaya çalışıyor. çoğu arkadşımın aksine ben seviyorum burayı.

bölüm çok ahım şahım birşey değil aslında. şöyle izah edeyim: teorikte herşey çok güzel ama pratikte olay öyle yürümüyor. rastgele atanmış gibi halleri var bazı hocaların. ama tam aksine sağlam insanlar da var.

belki de en sevdiğim yanlarından biri bu bölümün hocalarıyla sıfatı ne olursa olsun rahat konuşabilmen. yukarıdan bakarak "öğrenci lan bu ezeyim bunu" diyen bir hoca yok. yaptığımız bir organizasyona hocamı davet ettim ve geldi kendileri. bu bakımdan şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

mitoloji, türk kültür tarihi, karş edebiyata giriş, batı kültür tarihi, edebi akımlar, çağdaş ingiliz edebiyatından seçme metinler ( eğer hazırlığı almanca okursan bunun yerine çağdaş alm seçm metinler), fransızca (ya da almanca) gibi dersler var ilk sene için.

yaklaşık on sene önce kurulmuş burada. bilgi üniversitesinden daha farklı bir sistemi var. üniversitede kalmak, akedemisyen olmak gibi bir düşüncen varsa ideal. çünkü halihazırda konya ve diyarbakırda açıldı bu bölümler fakat öğretim görevlisi eksikliğinden öğrenci alımı yapamıyor. ege üniversitesinde de açıldı bu sene ve sanırım trabzonda da var ya da açılması gündemde. gelecekte birçok şehirde olacak yani.
  • dahinnotha  (12.02.12 21:45:03 ~ 22:00:49) 
ingilizce öğretmenliği için formasyon hakkı varmı bu bölümde ?


  • matsiyah  (12.02.12 22:08:53) 
hayır yok şuan.

biz mezun olana kadar olacak gibi. ama buradan mezun olanların öğretmenlik yapmak gibi bir düşüncesi olmuyor genelde. bölüm başkanı da bunu istemiyor. formasyon alma çabası ise türkiyenin şartları göz önüne alındığında bir nevi sigorta oluyor.
  • dahinnotha  (12.02.12 22:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.