[]

Diş Teli

arkadaşlar ben 8 yıl önce dişlerime tel taktırmıştım. tam hatırlamıyorum ama 1-2 yıl sonra çıkardılar. iyi bir ortodonti merkezinde yaptırdım adamlar baya ilgili 8 yıl geçti hala sıklıkla kontrol ediyorlar. neyse konuya geleyim telleri çıkardıktan sonra benim alttaki ve üstteki ön 4 dişin sadece arkalarına tel taktılar. yani önden hiç görünen bir şey değil.

bu teller 20lik dişler falan çıkınca kaymayı engelliyormuş sanırım. benim 20likleri de kontrol etmişlerdi geçen yıl sorunsuz çektirmene gerek yok dedi. geçen ay tekrar kontrolüm vardı ben bu arkalarda olan teller ne zaman çıkacak diye sorduğumda istediğin zaman çıkarırız ama bunlar varken herhangi bir kayma olmaz dişlerinde, amerika'da mesela hiç çıkartmıyorlar istersen, problem falan yaratıyorsa sana hemen çıkarırız 5dk lık iş dediler.

bende bir düşüneyim dedim. dişlerine tel taktırmış olanlar vardır mutlaka sizce çıkarttırmalı mıyım bu telleri? yılda 1 kontrolüm var bir dahaki yıl gittiğimde mi çıkarttırsam? benim için şuan bir zararı yok ama koku falan da yapmıyor gibi ama hiç olmasa daha mı temiz olur dişlerim diye düşünüyorum.

 
benim de arka tarafta var tellerim. doktorum bu ufak telleri on sene boyunca takili kalmasini tercih ettigini soyledi. cunku o teller olmaz ise zaman icinde dislerin eski haline geldigine dair bircok sikayet almis.

mesela bunlar varken dis ipi kullanamiyoruz. ama yine de cikarildigi zaman dislerin bozulmasi soz konusu.
  • dahinnotha  (09.02.12 16:53:24) 
aynı durum bende de var uzun süredir takıyorum.Doktorum çıkarırsan ne zaman olursa olsun bozulabilir dedi takmamı önerdi.kendisi de takıyodu hatta ben de çıkarttırmayı düşünmedim hiç.bilmiyorum azda olsa bozulma ihtimalini göze alamıyorum.


  • miumiu  (09.02.12 16:53:51) 
ben 4 sene önce taktım çıkardım bi sikim takmadılar lan bana sadece şeffaf bi plak verdiler vs


  • ceymısın  (09.02.12 17:24:27) 
Tyler sen nerde yaptrdin merak ettm o merkezi?


  • rentts  (09.02.12 17:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.