[]

ubuntuda corel draw veya adobe indesign calistirmak

mumkun mudur?

wine ile bircok program calisiyor da bunlar buyuk yazilimlar oldugu icin belki calismaz diye dusundum.


w7 kullaniyorum fakat sik sik ariza yapiyor. o yuzden ubuntuyu sistemde bulundurmak istiyorum. fakat basima makus bir olay geldi (git: 365574)

iyice kurtulayim diyorum w7.den ama iste o yazilimlari kullanabilirsem eger?
--

simdi usb bellekten calistirdim ubuntuyu bu sekilde wine.i yuklemeye calisiyorum. ama yuklenmedi sanirim, deneyemedim.

bir sorum daha var. c diskini tamamen formatlamak istiyorum. nasil yaparim? eski isletim sistemlerinden bircok kalinti var.

 
Ubuntu'da Wine ile Photoshop ve Indesign Çalıştırmışlığım var. Ama Windows sürümü oldukları için biraz uğraştırıyor.

Öncelikle Bi ubuntu sürümü edin ve CD den kurulumunu yap. Daha sağlıklı olur.

2. soruna gelırsek işletim sistemin C:\ de kurulu ise biliyorsun ki formatladığın zaman sisteminde gider. Ama yeniden kurulum yapacaksan ve formatlamak istiyorsan XP veya Win 7 kurulum CDsi ile format atabilirsin..

NOT: Eğer diskini Cillop gibi yapmak istersen Hard Diskini Baska bir makineye takıp Low Level Format Atabilirsin. Fabrika çıkmışa döner...
  • amroth  (09.02.12 19:05:00) 
xp ile kurulum yaparken diski tamamen temizliyordu lakin w7 ile formatlarken eski dosyalari aliyor ve windows old diye bir klasore atiyor.

ubuntu usb den giris yaptim buradan tamamen formatlanabiliyormus. once tum hard diski formatlicam dedi. durdurdum son anda. yoksa d diski de gidecekti. sonra bolum secebildim fakat bu sefer de bolumlerin isimlerin gostermiyor hd1 hd2 3,4,5 seklinde ayiriyor. emin olamadigim icin formatlamadim ama olacak. dogru yolda oldugumu hissediyorum.
  • dahinnotha  (10.02.12 00:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.