[]

Kaş'tan Datça'ya otobüsle nasıl gidilir?

Evet sorum özel araç kullanmadan otobüslerle Kaş'tan Datça'ya nasıl gidilebileceği, nerelerde aktarma yapılacağı ve tabii yolun ne kadar süreceği...

Araştırmalarım Kaş-Fethiye-Marmaris-Datça şeklinde bir yol belirledi ancak daha az aktarmalısını bilen var mıdır? Kaş-Marmaris veya Fethiye-Datça gibi. Bi yol gösterin ki bu gariban tatilinin bir gününün tamamını yollarda geçirmesin.

Bir de Kaş-Datça arası karayolu mesafesi yaklaşık ne kadardır bilen var mı? Haritada 200km civarı görünüyor ama yollar nasıldır, çok virajlı ise hem km hem de yavaşlıktan dolayı süre uzayacaktır.

 
Kaş-Datça arası özel otoyla bile 4-5 saati bulabiliyor. En son Nisan ayının sonunda katettim bu yolu. Yol Kaş-Fethiye ve Marmaris-Datça arası oldukça virajlı. Antalya-Marmaris arası çalışan otobüsler ile minimum aktarmalı olarak seyahat edebilirsin. Otobüsle ne kadar sürer kesin bir süre vermem mümkün değil. Hep özel otoyla yolculuk ettim o bölgede.

Ayrıca bir diğer önemli nokta da Antalya'dan çıkan otobüsler sahilden mi gidiyor yoksa yayla yolundan mı? Bunu öğrenmen gerekiyor. Kaş'ta Pamukkale yazıhanesi vardır mutlaka. Zaten o güzergahtaki en iyi firma da o.
  • galler prensi  (11.08.08 12:47:11) 
Çok teşekkür ederim, yol sahiden de uzunmuş, arabasız olmak da fazladan bir külfet getirecek anladığım kadarıyla. E Kaş'tan da araba kiralayıp Datça'da (veya Marmaris'te) vermek pek söz konusu olmadığına göre (özellikle Kaş'ta büyük rent-a-car olduğu zannetmiyorum) biraz da şans ile sabahtan akşama ulaşabilirim galiba. Peki otobüslerin hangi yolu kullanması daha iyi olur benim açımdan, sahil yolu mu daha rahat/kısadır yoksa yayla mı?


  • lunae cor  (11.08.08 14:38:16) 
yayla yolunu kullansalar daha iyi fakat kaş marmaris arasını sahilden gidiyorlar. şöyle diyim sana antalyadan kalkan otobüsler kaşa yayladan geliyor ve oradan sonra sahil yolundan devam ediyorlar. ayrıca birkaç bilgi daha vereyim. istanbul ve ankara dışında datçaya direk otobüs seferi bulamazsın. onların da güzergahları afyon-denizli-aydın-muğla-marmaris-datça oluyor.ve her firmanın günde tek bilemedin sabah ve akşam olmak üzere iki seferi var. senin önünde 2 alternatif var. birincisi otobüsle muğlaya oradan bu istanbul-ankara otobüslerinin saatlerine de bakarak(kamil koç-ulusoy-varan) muğla aktarmalı direk datçaya gidebilrsin. ikinci alternatif ise (ki ben bunu tercih etmeni öneririm geçen sene öyle yaptım.) marmarise gidip oradan otogardan her yarım saatte bir hareket eden datça minibüslerine binmen. marmaris-datça arası 45 dak ile 1 saat arası sürer bu minibüslerle. yol anlatılanlara göre eskiden çok kötüymüş fakat ben geçen sene gittiğimde gayet iyiiydi. yer yer virajlar olsada yol temiz ve manzara mükemmel.deniz bir sağında bir solunda.. koylar-ağaçlar eşliğinde çok zevkli bir yolculuk edeceksindir. ben de 10 gün sonra eskişrhir-marmaris yapıp oradan bu şekilde datçaya geçicem.


  • magacgozgu  (11.08.08 16:30:27) 
Sonuç itibariyle en ucuz ve kısa zamanda varmanın tek yolu Kaş'tan Marmaris otobüsüne binmen. Marmaris'ten her yarım saatte değil saatte 1 tane minibüs kalkar. Minibüs dediğime bakma konfor olarak otobüsü aratmaz. Sadece koltuk araları biraz daha dar. Ama manzarayı izlemeye dalarsan bunu farketmeden yolculuk biter. Yolda özellikle tepeye çıktığında arkanda kalan manzarayı izlemeni tavsiye ederim.

(bkz: balıkaşıran)
  • galler prensi  (12.08.08 05:43:50) 
Her ikinize de çok teşekkür ederim çok faydalı oldu bu bilgiler, sanırım en mantıklısı sizin de dediğiniz gibi Kaş-Marmaris-Datça şeklinde gitmek, umarım Kaş-Marmaris otobüslerinde uygun bir saat bulabilirim.
Manzara ise yol eziyetinin bedeli olacak anladığım kadarıyla, değeceğine kuşkum yok:)

  • lunae cor  (13.08.08 15:19:03) 
Cevap veren arkadaşlar olmuş birazda geç kaldım ama tekrar ihtiyacı olanlar olursa faydası olsun Kaş ile Dalaman havalimanı arası uygun fiyatlı ve zahmetsiz shuttle hizmeti yapan firmalar var. Aynı hizmeti Dalaman ile Datça arası veren firmalarda var bunları kullanarak sorunsuz indi bindi derdi çok olmadan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Her iki bölge içinde Mavi Transfer Shuttle transfer hizmeti veriyor arayıp ulaşabilirsiniz. web adresleri www.mavitransfer.com.tr bence en mantıklı yöntem bu ihtiyacı olana şimdiden hayırlı yolculuklar:)


  • Kemalce48  (24.01.21 23:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.