[]

stabil çalışmayan dizüstü (ubuntu versus w7)

merhaba herkese.

çift işletim sistemi kullanıyorum. w7 ve ubuntu. kardeşimdeyken birşeyler olmuş. windowsda oyun oynuyormuş. anormal birşey yapmadığını söylüyor.

bilgisayarı açmaya çalışınca dosyaların onarılması gerektiğini söylüyor her iki işletim sistemi de. çok uğraştım birçok kez denedim hem ubuntu hem de windows ile. nihayet artık ubuntudan giriş yapılabiliyor. windowsda ise güvenli moddan, son çalışan iyi yapılandırmaya falan tüm seçenekleri denedim orada çıkan.

ubuntu açılıyor ama zaman zaman donuyor. kasıyor. chrome daha iyi ama firefox kullanılmıyor bile. fanlar zaman zaman çok dönüyor, bazen ise neredeyse hiç.

bilgisayarı formatlamayı denedim. ya da en azından repair ederken windows cd.sini kullandım. fakat bu sefer de setup is starting ekranında donup kalıyor. yarım saat kadar bekledim. cd dönmeye tenezzül bile etmiyor. hayatta olduğuna dair bir kıpırtı görsem elleşmicem ama sadece imleç hareket ediyor, o kadar. internetten biraz bakındım da bios.u anakartı vs güncelle, tekrar dene ve yarım saatten fazla bekle demişler.

bu sorunlar neden kaynaklanabilir? yazılımsal olduğunu düşünüyorum. donup kalma fanların çalışmamasıyla ilgili olabilir belki ama zaman zaman da çok çalışıyor. ubuntuda iken bios falan nasıl güncellerim bilmiyorum. zaten windows hiç çalışmıyor. ubuntuyu eski haline getirsem yine canım kurban ama bu haliyle o da çekilmiyor.

iyi günler.

 
Yazılım Çakışması Mevcut gibi.İkinizde aynı şeyi yaşamışsınız.


  • TufanHan  (08.02.12 13:00:30) 
Evet wubi ile. yalniz bir kac aydir sorunsuz kullanmaktaydim.

ubuntu bir gecede onarim yapti ama dedigim gibi calisiyor. gariptir ki simdi acmakta sorun cikardi o da. acilmiyor gibi.

duyuruyu actiktan sonra ram.leri sokup biraz bekledim. daha sonra yerine takip kurulum cd.si ile baslattim fakat o gecen zamanda farkli birsey olmadi, ayni sekilde kurulm aninda bekledi. simdi ise ubuntu da mor ekraniyla bekliyor.

yazilim cakismasi olsaydi ilk kurdugum gun cakismazlar miydi? oysa ben iki aydir sorunsuz kullaniyordum.
  • dahinnotha  (08.02.12 15:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.