[]

Kantaron yağı ne işer yarar, nerelerde ve nasıl kullanılır?

Süre başladı :)Evde buldum, benim işime yaramıyorsa yarayan birine vereceğim, kimsenin işine yaramıyorsa atacağım...

Kendisinin sinirlere iyi geldiğini biliyorum ama tadı çok iğrenç, bir de günde iki bardaktan fazla içmemek lazımmış, annem bir nevi ot mühendisiydi, iki bardaktan sonrası zarar verirmiş, belki bağımlılık yaptığı için böyle denmiş olabilir, yağ aktardan alınmış ama güvendiğimiz bir aktar, bozulmuş olacağını sanmam, yoksa annem tutmazdı zaten.


 
yanıklara ve yaralara iyi gelir.

ayrıca kantaron yağı başlığından alıntı:
* kanturun yağı her türlü yarada kullanılmaktadır. açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb. durumlarda iyileşme sağlar.
* antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller
* iltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur
* damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur
* hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar
* aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder.
  • goldentitan  (05.02.12 17:58:43 ~ 18:00:40) 
Köylü bir kadın "çaya katıp içiyoruz mideyi de rahatlatıyor" demişti. Ülsere de iyi geliyor olabilir yaralara verdiği etki ile aynı şekilde.


  • erci  (05.02.12 18:41:10) 
şu küçük şişelerde aktarların sattığı ucuz yağlardan ise atabilirsiniz, biz köyde çiçeğini toplayıp zeytinyağıyla beraber şişeye koyarız,bekleyince ilaç olur işte, özelliklere açık yaraya iyi gelir.


  • elbar  (05.02.12 20:17:13) 
babamın boyun fıtıgı var.her gece bu yagı iyice sürdürür,yedirir cildine sonra ufonun karsısına gecer 5 10 dk.agrıları cok etkili bi sekilde azaltıyo.ben de denemistim.


  • lapacııı  (06.02.12 02:32:25) 
Evde yapılmış içinde kantoron çiçeği de bulunan bir yağdan bahsediyorsanız; o yağı ecza dolabınıza koyunuz. Üniversiteye gittiğim yıllarda evde kızatma yaparken yağ sıçramıştı. Yüzümün tek tarafı resmen benek benek su toplamıştı. Kantoron iyileştirdi ve hiç iz kalmadı.


  • SiyamkedisiZorro  (06.02.12 13:39:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.