[]

usb çıkışı kaç volt? daha doğrusu

usbden şarj olan bir telefonun, üzerinde usb yuvası olan bir şarj adaptörü var. ben bu yuvaya mp3 çaların kablosunu taksam müzik çalar da tıpkı telefon gibi prizden beslense olur mu? adaptörün üzerinde dc 5.2v 500 ma yazıyor.




 
usb mouse'lar falan 100ma akim cekiyor, bilmiyorum 500 ma verebilir mi. ama voltajda sorun yok. 5 volt falan


  • osuruklu  (09.08.08 14:11:01) 
usb stabil 5v veriyor ama amper durumunu bilemiyorum


  • antisocial  (09.08.08 14:34:00) 
500ma hızlı sarj olayı yüzündendir arıza çıkarabilir yani benim telefonlar usbden 10 saatte sarj oluyorsa aynı soketli piriz adaptörüyle 3 saatte sarj oluyor (değerleri attım) muhtemelen 5 kat daha hızlı şarj edecektir ama aleti de yakabilir elektronikten anlamıyorum ben bilen birinin yazması lazım tabi.


  • yuto  (09.08.08 15:02:52) 
ben de ipaq vardi. onun prizden beslenen sarj aleti ile mp3 player sarj etmisligim vardir. ayrica burada önemli olan amper degil, gelen voltajdir. amper ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir diye söyler teknik müdürüm


  • trimpot  (09.08.08 19:39:41) 
usb çıkışı 100mA ile sınırlandırılmıştır. USB ye bir cihaz bağlandığında düşük güçlü bir cihaz olarak kabul edilir ve akım 100mA ile sınırlanır.

Eğer yüksek güçlü bir cihaz bağlandıysa, ana makinaya daha yüksek güç istediğinini söyler (enumeration). Daha sonra akım sınırı ana makina tarafından 500mA'e çıkarılır.

Senin durumunda USB protokolünü desteklemeyen bir cihazı kendin bağlarsan çıkışı yakma ihtimalin var, anakartı yakma ihtimalin var, en iyi ihtimalle usb port kontrolcüsü akımı keser ve sadece port çıkışını kapatır.
  • kimlanbu  (10.08.08 10:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.