[]

meyhanelerde rakı şişesiyle mi geliyor ?

merhaba arkdaşlar, pek meyhane kültürüm yok. geçen gittik arkdaşlarla 70 lik istedik adam, açık ve küçük sürahi gibi birşeyde getirdi. ve her tarafta böyledir dedi. benim pek içime sinmedi açıkçası nereden biliyim ben o rakının sahte olup olmadığını.

bütün mekanlarda böyle midir onu saracağdım :) ?


 
hayır her yerde öyle değil.

ama çoğu yerde öyle, mesela benim gittiğim yerde adam 1.5 litre midir 2 litre midir burgaz'ın rakıları var değişik bi şişede, oradan doldurup veriyor hesaplı olsun diye.
  • estruda  (04.02.12 17:28:28) 
o her taraf gizli manalar barındırır ve mekanın kendi etraf duvarları kastedilmiştir sanırım yani ezcümle şişesinde olmadan rakı verildiğini görmedim henüz.


  • citanin ete doydugu an  (04.02.12 17:34:22) 
meyhane kültürü olan adamın yanında rakı şişesini açmanız gerekir, hatta kendisinin açması gerekir. Sürahi'de gelen rakıya herkes şüpheyle yaklaşır, en azından ben yaklaşırım. Şişenin içine sahte rakı doldurulan bu memlekette sürahide gelen rakıya asla güvenmem.


  • bonjurkes  (04.02.12 17:43:26) 
öyle bişey yok ya işallah içtiğiniz şey rakıdır.

bak şu olabilir, bazı mekanlarda eğer çok yakınsanız size ev yapımı boğma rakı getirir o ayrı ama normal herhangi bir mekan rakıyı şişesinde getirir sizin gözünüzün önünde açar, servis yapar.

abi nasıl yediniz ya böyle bişeyi.
  • corona  (04.02.12 17:57:06) 
35lik isteseniz, adamın elinde 35lik kalmamış 70liği böldü dicem ama öyle bile olsa size sorması gerekirdi. 70'lik sürahide servis etmek çok çok az görülen bi uygulama. büyük ihtimalle daha önce söyledikleri gibi yeni rakı harici daha ucuz olan markaların büyük boy rakılarından bölüp getirmiştir. sahte rakı olsa şişede getirirdi dikkat çekmemek için :)


  • gaia  (04.02.12 18:07:01) 
rakı dediğin şişesinde getirilir, açılır. ilk defa böyle birşey duyuyorum.


  • thugster  (04.02.12 18:08:19) 
valla yedik ya :) güzelde gitti ama estruda nın dediği gibi büyük bir şişeden doldurdu. neyse bir daha gitmeyi veririz olur biter sağolun cevaplar için...


  • allahinadiylaoku  (04.02.12 18:08:38) 
mekanda şişeyle getirilmesi gerekir ama rakı kültüründe sürahi dediğin şey vardır. adına da karafaki denir. ama mekanda sürahiden içmeniz çok büyük bir yanlış.

şişeden gözünün önünde doldurduysa sorun yok.
  • cro magnon  (04.02.12 18:19:05 ~ 18:23:09) 
surahiyle geldigine cok sahit oldum. hatta eskiden meyhanelerde yarim denilen yaklasik 20lik raki hep surahide gelirdi.

ayrica rakiya ilik su eklendiginde beyazlamiyor. bu sulu raki en iyi ihtimal tabi. diger ihtimallerden bahsedilmis zaten.
  • osuruklu  (04.02.12 18:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.