[]

Eksi sözlük bu soruya her cevap için bana 2 tl veriyor...

Selamlar arkadaşlar

Son zamanlarda facebook sitesinde bazı hasta bebeklerin resimleriyle birlikte "bu resmi paylaşırsanız bu bebeğe facebook bilmem kaç tl bağış yapacak" tarzı şeyler paylaşıyor. peki bunda amaç nedir? aynı soru "bu mesajı 10 kişiye gönder en güzel kız sana mesaj atsın " "bu e mail karşılığında bill gates servetini dağıtıyor" tarzı durumlarda da geçerli.

sonuç : bunlar neyi amaçlıyor?

edit1:Peki ortak yanıt: yayılmak ,çoğalmak anladım lakin anlamadığım olay şu :bunu neden yapıyorlar amaç ne olabilir? ve ben hiç inanmıyorum ama gerçekten birileri bu şekilde birilerine yardım ediyor mu acaba?

 
milleti trollemek bence,kastım o bebek resimlerinde yoksa digerlerini demiyorum bile ama o bebegi oyle kullanmak bence buyuk hayvanlıktır. ha gercekten yardım cıkıyosa eyvallahta her paylasınca para gittigini sanmıyorum yani


  • GibsonRules  (03.02.12 22:21:24) 
yayılmayı sadece. çok belli sanıyordum herkes için.


  • wessago  (03.02.12 22:22:32) 
ya tutarsa mantigi, gonderilen 10 kisiden 9'u inanmasa 1'i inansa mail yayilmaya devam eder. 2 kisi inanirsa cogalir, kimse inanmazsa o dal yok olur ama diger dallar gelismeye devam eder. sonucta dev bir cinar agaci seklinde mail yayilimi olusur.


  • cench  (03.02.12 22:22:33) 
bence birileri yardım topluyordur bizim mallarda yanlış çevirmiştir facebook her paylaşımda para verecek diye. abi öyle şey olur mu facebook herkes bunu kaç kere paylaşıyor diye milyonlarca hesabı mı kontrol edecek? zaten milyar doları var adamların yardım etmek isterlerse çıkarır verirler parayı bizim paylaşmamıza gerek kalmadan.


  • r_u_h  (03.02.12 22:24:26) 
Peki ortak yanıt: yayılmak çoğalmak anladım lakin anlamadığım olay şu bunu neden yapıyorlar amaç ne olabilir? ve ben hiç inanmıyorum ama gerçekten birileri bu şekilde birilerine yardım ediyor mu acaba?


  • infernalcadre  (03.02.12 22:25:45 ~ 22:26:43) 
delinin biri kuyuya taş atıyo

bir kişi fotoğrafın altına bunu yazıyor ve yayılıyor. buna inanan insan sayısı sandığından daha fazla
  • i was there  (03.02.12 22:27:31) 
(bkz: for teh lulz)


  • egomanyak  (03.02.12 22:37:46) 
spam

bak bi olay anlatayım, eniştem maç izlemek için beklerken (pc'den, anlıyorsun ya) birden video ekranı değişti, bir kişinin facebook sayfası geldi (daha doğrusu canlı ekranı geldi). bir program yazmış galiba, tarif ediyordu. birden oradaki paylaşımı beğenenler artmaya başladı.

gerçekten para veriliyor olabilir ama kimlere acaba?
  • f2dx  (03.02.12 22:39:22) 
Bence beğeni sayısını arttırmayı amaçlayan sayfaların götlüğü. Resimle birlikte "ekleyen xyz" yazısının da paylaşılması sayesinde daha fazla beğeni kazanmayı beklemeleri veya gerçekten kazanmaları.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (03.02.12 22:46:43) 
nedeni de su, eger maili listenizdekilere forward ederseniz. o kisileri isimleri de maille birlikte dunyayi dolasiyor. sonucta adres defterinizi bilmediginiz kisilerle paylasmis oluyorsunuz onlar da spam maili gonderiyorlar.

facebook'ta resim seklinde gorulen application'lar var. bunlara tik'layinca onay istiyor. yemi yutanlar bu onayi verip programa post etme yetkisi taniyorlar. program'da kendini post edip yayiliyor.

bu arada verilen yetkiler arasinda arkadas listesine ve kisisel bilgilere ulasim da olabilir. iste bunlar, programi olusturanin aradigi seyler.
  • cench  (03.02.12 22:49:10) 
Bu zincirleme mail gönderimiyle, mail adreslerini toplu şekilde görüyorlarmış. Bu çalışan mail adreslerini 1000 li şekilde satıyorlar. Bu satışı da birgün bir forumda gördüm. Alan kişi sanırım artık reklam amaçlı mail yollamak için kullanıyor.
Her gönderen sisteme dahil olmuş oluyor ve kayıt ediliyor. Nasıl oluyor hiç bilmiyorum ama böyle bir niyetleri var.
Edit: Şu meselenin adı mail list miş. Şu an googleda satılık mail list diye arattırdığınızda. Milyonlarca mail adresini 100 lira civarında satıyorlar.
  • klorlu su boregi  (03.02.12 23:09:45 ~ 23:21:41) 
gençler kimsenin kimseye yardım etmek gibi bir amacı yok.mantıklı düşünen herkes bunun ardından birilerinin kazançlı çıktığını anlar.

herşey bir yana hadi diyelim ki amaç dikkat çekmek,birşekilde yardım toplamaya çalışmak..peki bu o zavallı bebeği teşhir edilmesini haklı kılar mı? yani bir link koyarsın oraya.hassas olmayan adam bakar.ama bu yapılan sokaktaki bir dilencinin en acınası yanlarını ortaya koyup para toplamasına benzer.onlarıda çalıştıran birileri var.fakat burda o bebek sadece birşeylere alet ediliyor.yok dağıtılırsa facebook para veriyomuşta bilmemneymişte.siz siz olun bu ciğeri beş para etmeyen insanlara prim vermeyin
  • Wolfware  (03.02.12 23:32:39) 
@klorlu su boregi'nin dedigini ben de duydum. forward edilen mail adresleri paket olarak satiliyor.


  • enchantress  (03.02.12 23:34:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.