[]

Bulundurma Ruhsatı ve Poligona Gidiş

Diyelim ki bulundurma ruhsatım ve kendime ait bir silahım var. Ve yine diyelim ki, bir poligonda KENDİ silahımla talim yapmak istiyorum.

1. Poligona kendi silahımla gidemez miyim? Yani bulundurma ruhsatı olan birinin poligonda atış yapması teoride imkansız mı?

2. İstanbul Avrupa yakasında başarılı poligon nerede var? Silahlar muayyer olmalı, sahipleri görgülü olmalı, mafya olmamalı vesaire.

3. İkinci bir silah için ruhsat çıkartmak istesem, ve o ikinci silahın zaten başka bir sahibi olsa (TSK emeklisi babam)? Bir silaha iki farklı kişi için ruhsat çıkartabilir miyiz?

Emniyet Müdürlüğü'nün sitesini araştırdım, sorularıma yanıt alamadım.

 
2- istanbul avrupa yakasinda bir adet poligon biliyorum, (hala aciksa) kagithane'den topkapi yonune giderken genelde polislerin kullandigi bir poligon mevcut ancak ayrintilarini bilememekteyim.. halka acik midir, ne tarz silahlar kullanilir, ruhsat durumu filan bilemiyorum.


  • paradoxical  (07.08.08 22:33:53) 
emniyetin sayfasinda okumustum bi aralar, yardimci olmaya calisayim nacizane.

1- silahinizla ruhsatta yazili adresten disari cikamiyorsunuz evet, yalniz emniyetten aldiginiz bi kagitla sanirim bu oluyordu. ama galiba bu dedigim saniyorum sikahi emniyete goturmek icin falandi. neyse

3- bunun cevabini da emniyetin sayfasinda okumustum.
  • osuruklu  (07.08.08 22:44:31) 
yanlış hatırlamıyorsam şöyle idi bulundurma ruhsatı olan silahların taşınması;

misal arabadasın silahı bagaja koyuyorsun şarjör torpido da oluyor o şekilde taşımaya izin vardı sonuçta bir yerde bulundurma ruhsatı aldı isen elbet bu silahı nakletmek zorundasın adres değişikliğinde falan.

edit: yılların tecrübesi 30 yıllık emniyet mensubu babamın verdiği cevap; "bulundurma ruhsatı ile ne şekilde olursa olsun dışarı çıkmak istediğinde mutlaka emniyetten yazılı izin almak gerekliymiş" oldu.
  • delidir yakalayin  (08.08.08 10:55:21 ~ 11:45:05) 
1.poligona kendi silahınızla gidebilirsiniz.gideceğiniz poligonu belirleyin,ruhsatınızı aldığınız ilçe emniyet ruhsat büroya gidin ben şu gün şu saatte şuradaki poligona gidicem gelicem diyin,izin belgesi alın gidin.
3.bir silahın sadece bir ruhsat sahibi olabilir.her silahın ruhsatı ayrıdır.bir ruhsata iki silah kaydedilemez.babanız size bu silahı devreder olur biter.tabi bunun da işlemleri var.aklınıza takılan birşey olursa sorun çözeriz.

  • skplgl  (01.07.10 01:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.