[]

sony-dsc-s650 fotoğraf makinesi

bi arkadaş acil satacakmış.
bana söyledi.
aklımda böyle bir alet almak var ama çok acil oldu. nedir ne değildir bilmiyorum.
kullanan memnun olan var mı ?

bir de fiyatına 180 ytl diyor nasıl ?

 
neyi alacağınız, ne amaçla kullanacağınıza bakıyor. ne amaçla kullanmak istiyorsunuz fotoğraf makinasını?

not: genelde fotoğraf makinası araştırmak istiyorsanız, özellikle kullanıcı yorumlarını merak ediyorsanız. flickr'ın ve fotokritik'in fotoğraf makinalarına özel sayfaları var. her fotoğraf makinasına ait kullanıcı yorumları, o makinayla çekilmiş fotoğraflar var.
  • sirrikadem  (06.08.08 21:46:47 ~ 21:48:34) 
yarı profesyonel olacak diyelim. kişisel kullanımın dışında biraz da fotoğrafçılık oynayayım diyorum.


  • buzkran  (06.08.08 21:47:57 ~ 07.08.08 02:50:21) 
yarı profesyonel bir makinaya ait örnek bir görüntü vereyim size:

www.letsgodigital.org

yarı profesyonel makinaların şekli genelde bu resimdekine benzer.
lens genişliği çok önemli, profesyonel görüntü yakalamak istiyorsanız...

amacınıza pek uygun değil sanki bahsettiğiniz makina. 400-500 ytl arasını gözden çıkarmanız gerek en ucuzundan yarı profesyonel bir makina için ayrıca...
  • sirrikadem  (06.08.08 21:51:02 ~ 21:54:33) 
emin olmamakla birlikte sony foto makinelerinin carl zeis lens olmayan modeli. yani bu modelden sonra carl zeis lensler başlıyor ve onlar gayet iyi, ya da bu kötü onlardan. öyle birşey. fiyat uygun


  • efruz  (06.08.08 22:07:46 ~ 22:08:04) 
evet lensi carl zeiss degilmis. bu noktada cok fazla kalite beklemeyiniz.
sirrikadem arkadasin verdigi linkteki fotograf makinesi, slr like tipi olup kullanimi sinirlidir. hatta bu yari profosyonel bir makine degildir. sunun gibi bir seydir bunlar;
a.img-dpreview.com

yari profosyonel makineleri "full frame olmayan dslr makineler" diye siniflandirabiliriz. tabi bunlarin da giris seviyesi amatorler icin olanlari var.
misal: canon eos 400d, nikon d40x, pentax k100d, Olympus E-510, sony alpha dslr a100 verilebilir. bu makineler dslr olduklari icin ihtiyaclarinizi daha fazla karsilayacaklardir.
prosumer denilen bir sinif da var, ne tam ne de yari profosyoneldir bu siniftakiler, ikisinin arasidir. orn: nikon d300, canon eos 40d, sony alpha dslr a700, pentax k10d gibi makinelerden ornek verebiliriz.
tam profosyonel makineler icinse canon eos 5d, nikon d3, olympus e 3 sony alpha dslr a900 gibi ornekler verilebilir. daha daha profosyonel bir sey icin, rollei ya da hasselblad basligina bakiniz.
*fakat su da bir gercek, bahsettigim butun makineler minimum 1000 yetele'den baslamakta..(maksimum fiyatlari ne siz sorun ne ben soyleyeyim..)
bu makine, kisisel fotografcilik oyununda sizi yari yolda birakabilir ne yazik ki..
  • paradoxical  (06.08.08 22:51:07 ~ 07.08.08 00:29:02) 
teknosa'da bile sıfırı 129 ytl zaten o aletin.. 180 ytl'ye biraz dolaşıp çok daha iyi bi makine alırsın, hem de sıfır..

bas çek makineleri profesyonel olarak kullanamazsın ama bazılarında manuel çekim modu nispeten gelişmiş oluyo (samsung s760 mesela)

ben canon eos 350d kullanıyorum, 700 ytl civarına çıkabilirseniz tavsiye ederim. nikon d40 da o civarda ve gayet iyidir. yarı profesyonel olsalar da olayı kavradığınızda profesyonel ayarında resim çekersiniz..

ama diyorsanız ki o kadar vermem o halde samsung s760'ı tavsiye ederim.. teknosa fiyatı 199 ytl. artı 19 ytl'ye taşıma çantası ve 2 gb sd-kart veriyorlar. bu makineyi de kullanıyorum günlük çekimlerde ve gayet iyidir..
  • lancelot du lac  (07.08.08 00:03:51) 
hepiniz yorumlarınız için saolun. kafamda ne istediğim ve ne alacağım konusunda net fikirler oluştu. (:


  • buzkran  (07.08.08 02:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.