[]

düz vites

otomatiğe alıştık ama eski bilgilerde bi çelişki oldu. 4. viteste gidiyorsunuz, 300 mt ilerde ışıklarda duracaksınız ya da yan yola girceksiniz. benim öğrendiğim vitesi küçülterek durmaktı, ancak gecenlerde insanların yogunlukla boşa alarak durdugunu öğrendim. uzaylı durumuna düştüm. siz yogunlukla hangi yontemi kullanıyorsunuz?




 
abi ayağı gazdan çekince zaten devir giderek düşüyor. o sırada boşa alıyorum. arada frene dokunarak olayı noktalıyorum.


  • esmer  (28.01.12 23:44:15) 
boş. ama dörtten direk atmam galiba. fren tutmaz vs. diye. fakat üçüncü vitesteysem direk boşa atarım en rahatı.


  • lorenzen  (28.01.12 23:44:54) 
Valla benim alışkanlığım boşa alıp frene yükleniyorum yavaşça.. Ama vites küçülterek durmak balata ömrünü uzatır eski tip arabalarda


  • sentetik  (28.01.12 23:46:53) 
motor felan istop eder ne olur ne olmaz yine sonuna kadar viteste durması daha mantıklı bence. hı ani fren yapacaksanız debriyaja yüklenirsiniz o ayrı.


  • estruda  (28.01.12 23:49:24) 
en doğrusu debriyajla beraber fren ya da boşa alıp fren.


  • kisa  (29.01.12 00:01:35) 
vites düşürürüm genel olarak.


  • isott  (29.01.12 00:01:51) 
vites düşürmek her zaman en güvenlisi. araba kontrolünde olur. boşa atmak bende sürekli bir güvensizlik abidesi olmuştur. kontrolsüz güç harbi güç değil.


  • tonights the night  (29.01.12 00:03:35 ~ 00:03:59) 
onu aslında siz anlarsınız.

yani 5. vites 120 ile gidiyorsunuz uzakta ışık var bir şey var, o zaman 5-3-boş yapabilirsiniz

ama 4.vites diyelim, o zaman araba 30'a kadar düşene kadar falan viteste, ondan sonra boşta gidebilir, hı abartmamak lazım o zaman da avans vurdurursunuz. işte onu arabaya alışınca anlarsınız zaten.

ama onun dışında bence tek tek vites düşmek gereksiz bir hareket gibi.
  • estruda  (29.01.12 00:08:44) 
boşa alırsın. kısa mesafede vites küçülterek durulmaz.


  • atmosphere  (29.01.12 00:22:30) 
vites düşürürsen devirden yavaşlar araba yani balata yemez ama genellikle boşa alınır sonra frene basılır. boşa almak candır, varsın balatadan gitsin gidecekse.


  • trajikomix  (29.01.12 00:49:55) 
düz vites araba kullanmanın tek güzel yanı
boş

  • try again fail again fail better  (29.01.12 01:21:17) 
düşük hızlarda boşa atmakta bi sakınca görmüyorum. motor stop etse bile kalan hidrolik basıncı arabayı durdurmaya çok rahat yeter ( panik olup 10 defa pedala bas çek yapmayacağını varsayıyorum )

yüksek hızlarda 50-60 km ve üzeri vites küçültmem çoğu zaman 3-4-5 de kalır araba. frenleme ile yavaşlarım hızım 10-15km ye gelince boşa atar frenle dururum.
  • orpheus  (29.01.12 21:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.