[]

Dial up 146

bugün yeni bi laptop veya masaüstü bi bilgisayarla 146 dan dial up bağlantı kurmak istesek nete bağlanabilir miyiz? her bilgisayarda çalışır mı bu olay?




 
bilgisayarınızın uygun modemi ve gerekli telefon kablonuz bulunuyorsa bağlanabilirsiniz.

www.ttnet.com.tr
  • demcan  (28.01.12 20:36:42) 
çevirmeli bağlantı oluşturdum,"modeminizle veya ağ bağdaştırıcınızla ilgili bir sorun olduğu için bu bağlantı kullanılamıyor" diye bi uyarı çıkıyor. pc de uygun modem yok demek mi bu?


  • damacana  (28.01.12 20:42:50) 
Artık üretilen bilgisayarlara modem kartı konulmuyor, çünkü gerek yok. Ama harici bir dial up modem alıp bilgisayara bağlayabilirsiniz, modemi de telefon hattına bağlayabilirsiniz.


  • metalik  (28.01.12 20:47:57) 
açıkçası eğer bilgisayarınızı telefon hattına doğru kabloyla bağlayabildiyseniz muhtemelen modeminiz vardır. ama benim anlamadığım bu bağlantıyı nasıl yaptınız?

kablonun iki ucu da böyle olmalı;

images.gittigidiyor.com

hiçbirinin böyle olmaması gerek;

www.computercablestore.com
  • demcan  (28.01.12 20:53:25) 
kablonun kasaya taktığım ucu ilk resimdeki gibi ama diğer tarafı telefon hattına bağlı yani uç yok, fiş gibi birşey. laptoptan bağlanmayı denedim modem algılanamadı uyarısı verdi. masaüstünde böyle bi uyarı yok çevirmeli bağlantı oluşturdum ama bağlan butonu silik ve sorun gider dediğimde kabloda sorun buldu. bağlantıyı doğru yapamadım heralde.


  • damacana  (28.01.12 21:02:26) 
anladım. üç uçlu telefon fişi var o zaman sizde.

images.gittigidiyor.com

bununla bağlantı gerçekleştiremezsiniz maalesef, iki ucun da bir önceki resimdeki gibi olması gerekiyor.
  • demcan  (28.01.12 21:11:17 ~ 21:11:46) 
bu devirde dial-up bağlantıyla neden uğraştığınızı merak ettim şimdi.


  • izole  (29.01.12 03:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.