[]

driver sorunu

selamlar arkadaşlar,
aşağıdaki linkte görülen laptopu satın aladım ama ilk günden pişman oldum. freedos'a win7 çakar kullanırım dedim ama driver sorunları hiç aklıma gelmemişti. ethernet dahil hiç bir driver yüklenmedi. şimdilik çözdüm ama şöyle bir sorun var:

win7 de ekran görününmü "display:mobile PC" olarak görünüyor ve başka seçenek yok. nvidia driverı yüklerken önce intel yükle dedi, yükledim ama galiba yanlış driver yükledim. sonuçta şuan pc tam verimli çalışıyo mu çalışmıyo mu bilmiyorum.

aşağıdaki pc için hangi chipset driverları ve wireless dahil hangi diriverların yüklenmesi gerektiğini tahmin edebilecek var mı?

www.dell.com burda bi dünya driver var ama hangileri olmalı sizce?

www.sadecenotebook.com

 
kanka everest isimli program ile ayrıntılı rapor al. www.notebook.gen.tr'ye üye olup yardım iste.


  • aksasu  (25.01.12 23:02:42) 
dell'in sitesi hakkatten çok karışık da, şu programı indirip denesen bir de. o driverlar sadece dell tarafınad sağlanmıyor çünkü, daha isabetli atışlar yapabilrisin.
scan.driverguide.com

  • zgn  (25.01.12 23:04:16) 
sadece nvidia'yı kullanın: downloads.dell.com
wireless çok karışık
çipset bu: downloads.dell.com

ben de freedos'lu n5030 aldım ama driver sayfası bu kadar karışık değil.

edit: ses driver'ı çok büyük diye realtek'den indirmiştim ses driver'ını. ön paneldeki ses çıkışları çalışmadı. ne kadar büyük olsa da buradaki dosyaları kullanın.
  • f2dx  (25.01.12 23:04:50 ~ 23:08:57) 
aksasu ve zgn tavsiyenize uyucam.
f2dx chip ve nvidia olarak dediğini yüklemiştim zaten.

  • titiz  (25.01.12 23:22:21) 
dell'in sitesinde inspiron 5110 modeli gözükmüyor.

bence laptop un altındaki model numarasına bir daha bak derim.

bu işte bir yanlışlık var gibi. model no 5100 a çok benziyor.
  • soul cancer  (25.01.12 23:29:09) 
@soul cancer yanlış anlamadıysam bilgisayar dell 15r (n5110) ben de ilk bakışta 5110 diye bişey bulamamıştım.


  • zgn  (25.01.12 23:31:25) 
www.dell.com

buradan olabilir.

bir de şu var forumdonanımhaber de.

forum.donanimhaber.com
  • soul cancer  (25.01.12 23:33:08) 
drp.su

sunu ındır kur, tum driverlerı kendı kurar.
  • bryan fury  (26.01.12 10:19:00) 
çok zorlandım driverları kurarken. google aramasında bu yazıya ulaşanlar benimle irtibat kurabilir. seve seve yardımcı olurum.


  • titiz  (05.02.12 21:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.