[]

Linux Formatlamak ama Nasıl?

Arkadaşlar evdeki bilgisayarlardan birine linux kurduk ubuntu 11.10 şimdi ise bu bilgisayarıda windowsa çevirmemiz gerekiyor (notebook wireless problemi can sıkmaya başladı masaüstünü linux yaptık) yanlız şöyle bir sorun var kurarken ne bölüm yaptık ne c d diye ayırdık tek bir dosya sisteminin üzerinde duruyor linux. şimdi bunu xp cd si ile formatlamaya çalışırken boot için bir tuşa basın ekranından sonra tuşa basmama rağmen siyah bir ekranda takılıp kalıyor.Google amcada arattırdım ama hep windows ve linux'un birlikte kullanıldığı sistemler için açıklama var ben bu pc yi nasıl windows xp ye çeviricem bi el atın daraldım.




 
linux cdsi ile acin bilgisayar, linux partitionunu silin komple(format degil, partitionu silmek). Live cd tarzi bir seyse gpartition gibin programlar olmasi lazim onun icin. live cd degilse muhtemelen adimlarin birinde hard diski sekilden sekile sokma programi cikacaktir.
sonra deneyin tekrar xp cdsini

  • natnan  (25.01.12 13:09:39) 
siz cd yi boot edip br tuşa basın dediğinde tuşa basıyorsanız ve win kurulum ekranı gelmiyorsa bence win kurulum cd sinde sorun var demektir.
bu arada ubuntudan niye vazgeçtiniz?

  • superjax  (25.01.12 13:12:01) 
ubuntu cd si live cd dir, takıp cd den baslat. gparted ı ac. ordan ntfs formatla hddyi. sonra xp ile baslatıp kur.


  • bryan fury  (25.01.12 13:24:20) 
vazgeçmedim sadece diğer masaüstünü ubuntu yaptım ama laptop ta wireless görmeme görsede bağlanmama oluyor o yüzden bunu windowsa çevirip gittiğim yerlerde de kullanmak istiyorum


  • magmageme  (25.01.12 13:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.