[]

üniversite, sınavda kopya muamelesi

merhaba,
şimdi bizim bi hoca var. paso ezber soruyor.
ben de oturdum eşşek gibi ezberledim.
sınavda da sorduğu sorulara 4 sayfa cevap verdim.
ama bu cevaplar çalışkan bi arkadaşın ders notlarının fotokopisindeki şeylerdi.
sorularda sorulan adamlarla ilgili derste ne soylendıyse 1 kelime bile atlamadan yazdım sınavda ezberden.

sınavdaki gözetmen de ders notlarının fotokopisini görmüş sonra. ben cıkınca da benım kagıdımla kıyaslamıs ve oha kelimesi kelimesine aynı demiş ve yanına ders notlarının fotokopisini ve benim kağıdımı alıp gitmiş.

iyi de hem ezber soru sorup hem de ezberden birebir cevap verdim diye bana kopya muamelesi yapmazlar heralde.

yapabilirler mi teknik olarak?
nabsam ne etsem?

teşekkürler...


edit: notları çöpte bulmuş. ben atmadım. herkes aynı notlardan calısıyor zaten baska bırı atmıs.

 
sıranın civarında falan mı buldu ?

edit: cevap vereydin iyiydi..
  • zaraeta  (19.01.12 19:43:42 ~ 20:10:45) 
abicim ben çıkınca demişsin. sen çıktıktan sonra seninle ilgili herhangi bir kopya muamelesi yapamaz diye biliyorum. kopya varsa o anda tespit edilir. kağıdına işaret konur ve alınır.


  • mahone  (19.01.12 19:46:19) 
Bir şey yapabileceklerine inanmıyorum ortada bir delil yoksa.


  • roket adam  (19.01.12 19:46:47) 
@mahone ; ama hoca gıcıksa yapabilir diye düşünüyorum.

pek takma birşey olacağını sanmıyorum.
  • allanpoe  (19.01.12 19:54:05) 
Bişe olacağını sanmam. Gözetmen sınav sırasında, seni notlara bakarken yakalayıp sınav kağıdını ve notları almadıysa sorun olmaz.
Öyle kolay mı yahu.

Hoca sana sorarsa "attım hafızaya, beyin bedava" diyip geçeceksin.
  • nickini vermek istemeyen uye  (19.01.12 20:07:31) 
hiç bi şey yapamazlar kopya çektiğini kanıtlayamazlar böyle bi sebeple. herhangi bi disiplin yaptırımı uygulanırsa bunlara mahkeme yolu açık sıkıntı yapma bence


  • paintov  (19.01.12 20:09:27) 
bizim bi hocamız var. eğer ders notlarıyla birebir aynı cevap yazarsan sınavda 100 beklediğin kağıda 40 alıyorsun.

adam kanıt olmasa dahi "ne bileyim kopya çekmediğini. baksana tıpatıp aynı yazmışsın" diyor. var böyle insanlar bile var.
  • neysene  (19.01.12 20:22:10) 
@paintov +1 hiçbir şey yapamaz, ben bugün ipod'dan ceza kanununu açmayı düşündüm-sınavda kanun serbestti-, hatta sonra asistanın gelip ipod'u alacağını, benim onu idari dava açmakla tehtid edeceğimi, sonra onunda inanmayıp sınavı iptal edeceğini, bende ipod'u al şimdi gidiyoruz dekan'a deyip sınavdan sonra dava açıp bilirkişi raporu ile ipod'da hiçbir kopya belgesi olmadığı sadece kanun olduğu belgelenip o asistanın görevden uzaklaşmasını hayal ettim.

içimi dökesim geldi, hep yapmam bunu, kıymetini bil.
  • trajikomix  (19.01.12 20:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.