[]

25 Milyara Fotoğrafçı dükkanı açılır mı

Beyler dükkanım vardı köfte cızgara mızgara işi. sattım onu yorucu işti.
şimdi fotoğrafçı dükkanı açsam nasıl olur. bir tane de eleman.
peki bu dükkan zırt diye açılır mı bir belge filan isteniyor mu.
yaşım 21 fakat bir iş yapmam lazım beni yormayan.

 
açılmaz, yetmez. fotoğrafçılık ekipmanları ziyadesiyle pahalı. kirayı, dekorasyonu, kuruluş giderlerini, vergiyi, muhasebeciyi falan hiç saymasan bile, alacağın bir tane fotoğraf makinesi ki orta format falan zaten alamazsın, en aşağı canon eos 5d mark II ayarında bir makine olmalı. stüdyo çekimi olacağından bir tane de objektif yeter. hadi iki olsun. bunların toplamı zaten 10.000-15.000 lira eder. e bunun ışığı var, spotu var, paraflaşı var, şemsiyesi var, reflektörü var, softbox'ı var (bunlardan birden fazla olması gerekeni var), fonu var, makinenin üstüne takılacağı tekerlekli kaydırgaçlı götürgeci var (tripdun stüyoda olan üç ayaklı olmayıp tekerlekli olanı, adı her neyse), işleyecek bilgisayar, baskı alacak makinesi var (hadi bu dışarıda yapılsın).

yok, cık, yetmez.

aha bi de eleman demişsin. yok hayatta yetmez. ama potansiyel varsa biraz kredi desteğiyle dükkan açılabilir. sırf bu sermayeyle olmaz bence.

aşağıdaki cevaplar sonrası edit: girişimciliğin takdir edilesi ama "yaşın genç, paran var, aç gitsin" diye düşünmeyin bence. batarsa batsın denecek bir para değil. nice yiğitler elindeki üç beş kuruşla araştırmadan, hesaplamadan, bi fizibilite yapmadan daldıkları işlerde para batırıyorlar, bir de kredi falan aldıkları için biniyor iyice sırtlarına. iyi hesaplayın.
  • kibritsuyu  (19.01.12 15:10:21 ~ 15:16:37) 
fotoğrafçılık için gerekli olacak ekipman, teçhizat, baskı makinesi, kameralar vs. bayağı bir meblağ tutar diye tahmin ediyorum.


  • passenger  (19.01.12 15:12:36) 
21 yaşında 25 milyar sermayesi olan adamsın, ne korkuyorsun, gir gitsin. stüdyo fotoğrafçılığında iyi para var ama yeri önemli, bir de yaptığın işler önemli. hiç anlamıyorsan bulaşma ama az çok merakın, ilgin, yeteneğin varsa; rötuş falan da yapabilen, bir delikanlı bulursun yanına, koyar gidersin. film satmakla para kazanmaz stüdyo fotoğrafçıları, onların işi çekim yapmaktır. düğün çekimi yaptın, kafadan birkaç bin lira alıyorsun. bilmem ne yaptın, oradan akıyor falan.

ama benim takdir ettiğim yer köftecin varmış devretmişsin, 25 bin lira sermayen var, iş yapmanın peşindesin; yaşın 21. genç iş adamı senin gibi olur, helal olsun. durmak yok, devam...
  • pomolilik  (19.01.12 15:13:47) 
açılır demiyorum ama her mahalle fotoğrafçısında bu kadar pahalı ekipmanlar var mı acep sormak gerek? illa sıfırını mı almak gerek her şeyin, ya da devren satılık falan bi dükkan bulunabilir mi bilemiyorum. 25.000 bin lira işin bi ucundan tutmak için yeterli para bence.


  • khomaniac  (19.01.12 15:17:40) 
istanbul'da mı?


  • bodom  (19.01.12 15:26:47) 
açılmaz.


  • madyb  (19.01.12 15:29:32) 
aç sen. kazandıkça eklersin. once ıkı ısık bi makine baslarsın, dısarda bastırırsın, ozel gun cekersın, kazandıkca eklersin kardesim.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (19.01.12 15:30:11) 
açılır açılmasına da biraz zor açılır. gerçekten bu işten anlayan birini bulman ve ona maaş vermen gerekir sanırım.


  • bodom  (19.01.12 15:34:02) 
ankara'da dikimevi'nin orada açmayı düşünüyorum.


  • komutanlogar  (19.01.12 15:35:23) 
orada açılmaz ankara dikimevi/kurtuluş civarının dominant ismi Peri Stüdyosudur. Baş edemezsin kaldı ki dikimevi göbekte de ismini bilmediğim büyük bir sütdyo var.
Bunlar nasip kısmet işi becerebilirim diyorsan gir.Unutma ki dünya devi Kodak bile iflas etti fotoğrafçılık işi riskli iştir.
Bu yaşına kadar visörden bakmadıysan zor yürür ticaretten ziyade sanatını satarsın fotoğrafçılıkta. Baskıdan para kazanırım diye hiç düşünme bile bence.
  • sir john  (19.01.12 15:51:17) 
@ sir john, peri stüdyosu biraz kızılaya yakın kalıyo ankara hukuk'un karşısında galiba benim hatırladığım kadarı ile, benim açacağım yer mamalos ve askeriyenin yukarısında kalıyor biraz. neyse...


  • komutanlogar  (19.01.12 15:55:40) 
üstad fotoğrafçılık konusunda bilgin ne kadar bir düşün önce. ayrıca şu ara bu kadar yaygınlaşmış bir işi yapmak pek akıl karı değil. burada atıp tutanların çoğu senin ticari bilgine ve 21 yaşında 25 bin lira sermayeyi ne güçlüklerle elde ettiğini bilemez. ondan dolayı sen biraz farklı sektörler de düşün. az para değil 25 bin lira. herkesin babası milletvekili değil sonuçta. (:


  • isott  (19.01.12 18:18:52) 
gövde ve objektifler için 10-15 bin abartı bir rakam olmuş. tabi ki gerektiğinde o düzeyde ekipmanlar alınabilir ama geçenlerde bir arkadaşımın düğün için stüdyo çekimine şahit oldum. fotoğrafçı 550D kullanıyordu. yani başlangıç için 3-4 bin liralık gövde+lens vs. harcaması yeterli olabilir.


  • holydreamer  (19.01.12 18:50:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.