[]

karda kaymamak

karda kaymamak için ne yapıyorsunuz? mesela kar kramponları var nasıldırlar? alıp memnun olan varsa aldığı yeri ve fiyatını söyleyebilir mi?




 
Hangi karda? Nerede kullanacaksın?


  • karlmarx  (17.01.12 01:44:55) 
botu giyip besmeleyi çekip karın bol olduğu yerlere basıp ince tabakalardan kaçarak yürüyorum şahsen


  • thejester  (17.01.12 02:13:35) 
önce topuk basıyorum.


  • diyojenimtırak  (17.01.12 02:23:04) 
dağcılık falan yapmıyorsan, yahut çok kar yağan bir memlekette değilsen kar kramponu aşırı olur. sonbahar aylarında arabalara zincir takmak gibi. abartılı yani.

ille de almayı düşünüyorsan buyur şık birşey var. outdoor.com.tr
  • kmtetrfn  (17.01.12 02:37:07) 
@want2die fakat taban ne kadar geniş olursa aynı zamanda uygulanan basınç da azalmaz mı, bu da kaymaya sebep olan bir durum değil mi, bu sebeple tabanı bütün olarak basmak yerine önce topukla yüklenip yüksek basınç oluşturmaya +1 diyorum.


  • sanal hayvan  (17.01.12 03:03:28) 
kayma korkusu ile kasılarak yürürsen kapaklanırsın.çok gevşek de olmamak kaydı ile rahat yürü,sağlam bas.Bugün nike larla bu kıyamette.Leventten Üsküdar'a geldim gram sendelemeden.(yolun 1/4'ünü yürüyerek,en az 6 üstgeçitten geçerek)
Türkiye'nin en karlı memleketlerinden birinde büyümenin adaptasyonuda olabilir.

Not:Eve geç geldim şöyle bir başlıklara baktım, İstanbul'daki rezillikler hakkında bir tane başlık görmedim,içimden dedim tam istenilen kıvama gelmişiz olmuşuz biz.
  • Abraxass  (17.01.12 03:35:19) 
şu an için hiçbi özel ekipmanım yok ama çok zorda kalırsam ne yapmam gerektiğini biliyorum. işte hikayesi..
efendim yıllar önce bir geceden sabaha öyle çok kar yağdı ki, sabah okula gitmek için evden çıkan bendeniz inmem gereken yokuşu asla inemeyeceğimi ilk 1-2 adımda anladım. eve geri dönüp anneme durumu anlatınca o da kendi çocukluğundan kalma bi yöntemle işin çözümünü buluverdi: bir adet külotlu çorap alınır. ikiye bölünür. bi yarısı bi ayağa, öbür yarısı öbür ayağa botun üstünden dolanır, bağlanır. Kesinlikle karizmatik bi yöntem değil ama düşüp orayı burayı kırmaktansa yaşasın çorapla gelen sürtünme kuvveti diyorum. en azından aklınızda bulunsun.

  • minguinho  (17.01.12 03:58:07) 
kösele ayakkabı ile bile kaymadan yürüyebilirsiniz.

yürürken dizlerinizi kırın, ellerinizi cebinize sokmayın, eldiven takın, düşerseniz bi yerlere tutunma şansınız olur. bayansanız tobuklu giymeyin bi zahmet. kısa adımlar atın.

%100 testen geçirilmiştir. askerliği doğubeyazıtta yapmış bir birey olarak buzda dansa katılacak kadar antreman yapmışlığım var :)
  • zmarit  (17.01.12 08:32:58) 
ben de dün mecidiyeköyden beşiktaşa yürümek zorunda kaldım. ayağımda converce vardı ve herkes rahat rahat yürürken benim gibi az kişi henüz basılmamış kar birikintilerinden giderek düşmemeye çalışıyordu. basılmamış kar ayağı tutuyor nedense, hani gartç gurç ses çıkarır ya ayak yapışıyor neredeyse basınca. sulu karlı yüzeyler çok tehlikeli. bi bacak kırığı geçirdikten sonra çok tedirgin basmaya başladım, sanırım bu da @abraxass' ın dediği gibi tehlikeyi daha yaklaştırıyor. sinan paşa pasajının oradan kalın bi çorap alıp bota geçirip yola devam ettim. karizma kaydı biraz ama ayaklarım yere daha sağlam bastı. birazdan yozgata doğru uzanacağım. orada bir metre kar varmış budurumda düzgün bi önlem şart gibi. herkese danke :)


  • ilkinci  (17.01.12 10:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.