[]

Dini bir soru

"nasıl öldürüldü iseniz öyle diriltileceksiniz"

Böyle bir ayet varmış galiba, valide sultan sordu. Ne anlama geliyormuş diye?

Ben de size sorayım dedim. Nedir ki bu?


Nickimle hiç uyumlu değil biliyorum :)

 
misal bir araba kazasında öldün öteki dünyayı boyladın. mahşer vakti geldiğinde, gözlerini bir açıyorsun sana bir araba çarpmış hayata dönmüşsün. öyle kaldığın yerden devam ediyosun. inception gibi değil de onun gibi bir şey.


  • nedensizce  (16.01.12 00:33:58 ~ 00:34:11) 
www.zaman.com.tr hadis bu arada ayet değil abi.


  • kardelen53  (16.01.12 00:45:03 ~ 00:45:54) 
kac yillik muslumanim ilk defa duyuyorum boyle birseyi.vay anasini (herhangi bir ironi yoktur)


  • anti-kahraman  (16.01.12 00:45:05) 
aslı şöyle ;

'' nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz (dirilirsiniz)''
  • sponges  (16.01.12 00:52:28) 
ordaki söz kaldığın yerden devam etme değil günahkar-dindar manasında büyük ihtimal.


  • ayiadam  (16.01.12 01:06:11) 
evet var oyle bir soz ama bu soz kuran ayeti degil diye biliyorum peygamberimiz s.a.v soylemisti yani hadis-i serif diye biliyorum olay soyle.Peygamberimiz s.a.v. Musluman olan bir kisinin kabirde nasil olucagini yani halinin ne olucagini Cebrail a.s sorunca,Cebrail a.s'da Peygamber efendimizi mezarliga goturuyor ve Musluman olarak olmus birisinin kabrine yaklasarak Sag kanadini mezara vurarak Allahin izni ile kalk diyor o kiside mezardan dirilerek cikiyor ve nur yuzlu birisi.Adam mezardan cikar cikmaz La ilahe illah Muhammedin resulullah diyor ve mezarina tekrar donduruluyor.Sonrada cebrail a.s Musluman olmayan birisinin mezarinin basina gelerek sol kanadini mezara vurarak Allahin adiyla diril diye emir veriyor ve mezardaki kisi dirilerek vay benim halime,yaziklar olsun banaki musluman olamadim ve o adam siyah yuzlu vucudi irin icinde olan birisi.Resulullah s.a.v. gordugu bu olay karsisinda eshabi kirama anlatirken bu olayi bu sozleri soyluyor.Soz soyle idi sanirim.Nasil yasarsaniz oyle olursunuz,Nasil olurseniz oyle dirileceksiniz.Umarim aydinlatici olmustur yazdiklarim.Selametle


  • same  (16.01.12 01:06:57) 
hımm, bir de incil'de ona benzer bi söz var:

"isa'yla birlikte olanlardan biri, ani bir hareketle kılıcını çekti, başkâhinin kölesine vurup kulağını uçurdu. O zaman İsa ona, “Kılıcını yerine koy!” dedi. “Kılıç çekenlerin hepsi kılıçla ölecek.”
  • yazaryan  (16.01.12 01:12:04) 
esasen, kim olarak ölürseniz o olarak doğacaksınız, anlamına gelir. bugün ne iseniz o gün diriltildiğinizde de o olacaksınız. yani günahınızla, sevabınızla bir mümin yahut bir kafir; açgözlü yahut tokgözlü; kibirli yahut mutevazı. yaptığınız hiç birşey değişmeden, tahrif olmadan, kaybolmadan; eğrisiyle doğrusuyla.


  • kmtetrfn  (16.01.12 01:20:05 ~ 01:21:02) 
nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz diye biliyorum ben de onu. yani nasıl bir yaşam stili eda ettinse o şekilde ölürsün, bok yolunda isen bok yoluna gidersin gibi bişey anlıyorum.
misal ahlaksız bi hayat sürdün ahlaksızlık içinde ölüceksin gibi.

  • overdose  (16.01.12 03:02:50) 
"Nasıl öldürüldüyseniz" değil, "nasıl öldüyseniz" o :)

Bildiğim kadarı ile; nasıl bir yaşam tarzın varsa, ölümünün de öyle olacağı, öldüğün şekilde de diriltileceğinden bahsediliyor.

Yani -bildiğim kadarı ile- kafana kurşun girdi öldün, kafana kurşun girdi dirildin gibi bir şey değil.

Dünya'da saygın, muteber, dindar bir hayat süren adamın, temiz, güzel, yüz kızartmayacak bir şekilde ölüp; itibar, merhamet görerek diriltileceği gibi bir şeyi ifade ediyor -bildiğim duyduğum kadarı ile-.

Mesela bir kaç yıl önce, haberlerde bir adamın porno gösteren sinemada kalp krizinden öldüğünü görmüştüm. Bu şekilde bir ölümü kimse istemez öyle değil mi?

Bu hadis de insanların yaşam biçimini düzenlemesine işaret ediyor olabilir.

Kafana saksı düştü öl, kafana saksı düştü kalk yok :)

Bu arada ilk kısmı da gözden kaçmasın; "nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz".
  • lazor  (16.01.12 06:19:44) 
@overdose @lazor tecavüz edilip öldürülen çocuklar nasıl yaşamış çok merak ettim şimdi!


  • r_u_h  (16.01.12 07:55:09) 
@r_u_h kastettiğin gibi bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım zaten. 1e 1 bir durum yok tabii ki. Saçma sapan yorumlarınızı kuvvetlendirmek için iğrenç duygu sömürülerine ne gerek var?

Kast ettiğin gibi net bir şey olması için, "her kasap kıyma çekerken, her şoför direksiyon başında ölür" gibi bir şey dememiz lazımdı..

Cehalete eyvallah da salaklık/artniyetliliğe ı-ıhh arkadaş.

edit: ben zamanında göremedim yazdığını. Görsem ve cevabını o zaman verseydim tahmin ediyorum; önce N.Ç'ye, oradan da Hüseyin Üzmez'e bağlayıp, suçu İslam'a atacaktın.. Yanılıyor da olabilirim tabi. Önyargı iyi bir şey değildir, sahip olmak istemem..
  • lazor  (24.01.12 08:00:24 ~ 08:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.