[]

Neden firefox neden?

Arkadaşlar bu firefox neden bu kadar çok ram yemek zorunda? Altı üstü 3 sekme açık (facebook, ekşisözlük ve ekşiduyuru) ve şimdi baktım 204 mb ram yiyor, ,işlemcinin %10'unu da tutmuş kullanıyor, nedir yani bu tarayıcının olayı? Eskiden explorer vardı bok atardık falan ama 15 mb ile falan işi hallederdi sayfa başına, en azından makine donmazdı.

Yok mudur bu işin bir çıkış yolu, girdiğimiz çıktığımız siteler belli, eklenti desen bi webmail notifier bi de adblock plus var üstünde. Diğer 3 eklenti de pasif konumda (xmarks, download helper ve java quick starter).
Chrome kullanayım diyorum o da böyle. Aradığımız 3 5 özellik için bu kadar bilgisayarı kasmaya değer mi yafu?
Dedim windows'tan mı, gittim pardus kurdum, aynı anda 4 sekme açarsam firefoxta, bilgisayar çöküyor.
N'ağlamak istiyorum gençlik. Önerilerinizi bekliyorum.

 
lütfen okuyun: (bkz: çok ram yemek kötüdür)


  • celeron 300a  (10.01.12 20:14:48) 
bu açıklama soruma yanıt olmadı sevgili @celeron 300a, yine de bilgilendirme için teşekkür ederim ancak bahsi geçen firefox;
- kendisi çalışırken bilgisayarı yavaşlatıyor, diğer yazılımları önlüyor
- kendisi de yavaş çalışıyor.

yani... bu çocuk olmamış mozilla demek istiyorum.
  • siradisi00  (10.01.12 20:27:37) 
benim de aklıma şu bakınız geldi okuyunca
(bkz: task manager ile benchmark yapmak)

  • lunedor  (10.01.12 20:29:39) 
vay arkadaş, derdiniz yanıt vermek mi benle mi uğraşmak mı anlamıyom :D
bilgisayar yavaşlıyor işte, task manager'dan geçmişim, gözümle görüyom yavaşladığını, az rem yese, cpu yemese kaç yazar.
lamer'ım, ergenim, bilgisayardan ctrl alt del'e basmak kadar anlıyom ama 2 kere 2 de 4 ediyor, yavaş lan bu firefox...
  • siradisi00  (10.01.12 20:33:08) 
firefox'u hızlandırma yöntemleri mevzut. hatta,
(git: www.wikihow.com) burda ve burada:
www.techradar.com
burada yazılanları yaparsan belki ram yemesine değil; ama tarayıcıyı kesinlikle daha hızlı yaparsın.
  • pangea  (10.01.12 20:39:39) 
derdimiz seninle uğraşmak değil ama bilgisayarların belli bir kapasitesi oluyor ve task olayınında belli bir ram ihtiyacı yani şimdi ben tata araba alayım ama 200'e çıkmıyor bu diyeyim olur mu? olmaz olay o yani.
evet yiyiyorlar da adamlar sana bana gıcık veya ram üreticileriyle anlaşmalı olduğundan değil günümüzde oluru bu o işin explorer daha beter o 15mb dediğin zamanlarda baktığın web sayfaları şimdikiler gibi değildiki.

  • lunedor  (10.01.12 20:51:22) 
valla ekşisözlük yıllardır ekşisözlük abi, adamlar animasyon oynatmıyor ya anasayfada... gmail de öle.
facebook farklı ama onu kabul ediyom evet.
nese gençlik yardımlar için sağ ol, bunları deniycem. dediğinize göre netbook'la nete girmemek gerekiyor, yeni bilgisayar bakmak gerek.
  • siradisi00  (11.01.12 09:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.