[]

Dut agaci boyunca turkusu neyi anlatir?

Dut ağacı boyunca
Dut yemedim Doyunca
Yari halvette gördüm Sarılmadım doyunca
Aycan Aycan

Benim balam kime neyler Körpe balam kime neyler Benim balam,ay balam Körpe balam ay balam

Kizil uzum siyahladi
Verdim anam sahladi
Anama kurban olum
Meni tez adahladi

Gedirdim yavaş yavaş Ayağıma deydi taş
Senden bana yar olmaz
Gel olak bacı gardaş Aycan,Aycan

sozlerini ekledigim bu turku neyi anlatmakta? bala cocuk demek degil mi? nakaratta anne cocugu hakkinda konusuyorsa ilk kitadaki yari halvette gordum ile ilgisi nedir? ucuncu kitada anama kurban olayim diyor fakat son kitada da senden bana yar olmaz gel olak baci kardas diyor. neyi anlatmakta bu turku?

 
biraz inceledim de turkuyu, bir erkegin cocuk yadta bir kiza yazdigi sonucuna vardim. menim balam ay balam kismi da sevdigi kizin cocuk yasta oldugunun bilincinde oldigunun gostergesi. kizil uzum siyahladi kismi sanirim gizil uzuk rahladi olmaliydi. zaten kizil uzum siyahladi sekiz heceden olusuyor. oysaki yedilik hece olcusu ile yazilmis bir turku bu. rahlamak, parmaga takilan yuzugun bol gelmesi. kizla evlenmek istedim ama cocuk yasta kiz ne anlar evlilikten seklinde yorumladim bu cumleyi. son beyit de bunu destekliyor senden bana yar olmaz, seni kardescesine seveyim.

Edit: gedirmek ne anlama geliyor? gedirdim yavas yavas, ayagima degdi tas.
  • dahinnotha  (08.01.12 14:38:41 ~ 14:48:09) 
gedirdim = gidiyordum


  • lightblue  (08.01.12 15:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.