[]

Merdivenlerden İnerken Stres

Başlıkta dediğim durumda, ben hep bakışlarım aşağı sabitlenmiş halde ve adımımı nereye attığıma dikkat ettim. Hızla inerken bile, yıllardır indiğim merdivenlerde bile! Ama artık elim trabzanlarda, basamaklara bakmamaya çalışıyorum. Fakat yine de her merdiven inişimde aha düştüm düşücem diye bir stres oluyorum sormayın :)

Fakat görüyorum ki hiç trabzan falan tutmadan hızla merdiven inenler de var, hem de uzun merdivenler bunlar.

Sizler nasılsınız, işin sırrı nedir?

 
ikişer ikişer bile atlıyorum ben


  • fuzuli  (08.01.12 09:18:36) 
benim felsefem "kortugum basina gelir"dir. korku, evtene yolladigimiz negatif istektir. o sebeple cozumu relaks olmaktir. yururken bazen dusunuyorum adimlarimi nasil atiyorum, kaldirima cikarken ayaklarim nasil hareket ediyor falan diye. eger ben ayaklarimi kontrol etmek istersem dusecekmisim gibi oluyor. oysaki yillardir yuruyoruz, beyin otomatige bagliyor karisma ona. merdiven inip cikmak da oyle bence. otomatik pilotta hareket edebilen bi yazilim var. ona mudahale etmeden akisina birak.

Not: ben de basamaklara bakiyorum ama arada bir ve goz ucuyla. otomatik hesapliyor zaten beyin ayagini nereye koyacagini.
  • dahinnotha  (08.01.12 10:01:11 ~ 10:04:42) 
bende de soyle bisi var merdivenlerden hizlica inerken eger ayaklarima merdivenlere bakarsam dusucek gibi oluyorum bazen dusuyorumda hatta bende cogunlulla tutunarak iniyorum napcaz bilmiyorum


  • cmr_sa  (08.01.12 10:05:54) 
Kesinlikle basamaklara bakmam lazım inerken, en azından çoğunlukla hele de hızlı iniyorsam, yoksa az korkabilirim düşmiyim diye.


  • uykuyastığı  (08.01.12 10:59:40) 
ben merdivenlerden inerken koşarak inip 5 merdiven kala atlayabilirim. :)

ama bende çıkarken stres yaşıyorum düşecek gibi oluyorum.
  • natalz  (08.01.12 11:51:59) 
bir arkadaşım da aynı senin gibiydi, inemezdi merdivenleri, biraz hızlanayım dese hemen tökezlerdi, ne yaptıysam düzeltemedim bu olayı.


  • mtrsykl  (08.01.12 12:12:32) 
Çocukken trabzanlardan tutup 8-10 basamak atlaya atlaya iniyordum :) şimdilerde teker teker seri olarak iniyorum.


  • dawkins  (08.01.12 13:26:22) 
siz psikologsunuz, bizden önce sizin bilmeniz lazım cevabı :)

aynı şey bana da oluyor. merdivenlerden inerken sürekli gözümün önüne düşüp ağzımı burnumu dağıttığım sahneler geliyor. daha önce hiç merdivenden düşmedim ama korkuyorum. çıkarken olmuyor bu, sadece inerken. anksiyetem var (daha önce panik ataktım o geçti) ben onun yarattığı paranoyaya bağlıyorum.
  • boo ya moon  (08.01.12 18:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.