[]

İlker Başbuğ

Olay nedir beyler? Hızlıca özet geçebilir mi biri?




 
Terör örgütü kurmak,liderlik etmek ve devleti yıkmaya teşebbüs suçlamarından tutuklandı.

edit: kafa karıştıran 2 detay var bana göre
1. bu adam Genelkurmay Başkanlığı yapmış birisi. Yetkileri,içinde bulunduğu yer,konum vs.vs.vs. şeyler düşünüldüğü zaman herhangi bir terör örgütü liderliği yapması vs. pek mantıklı gelmiyor bana.

2. yanılmıyorsam oğlunun bir teröristle 'panpalık' dereceinde samimiyette çekilmiş bir fotoğrafı basında yer almıştı ve fotoğraf yalanlanmamıştı kendisnin genelkurmay başkanı olduğu dönemde...
  • skywalkeremre  (06.01.12 02:59:16 ~ 03:17:30) 
ha bi de tutuklanma kararı çıkmadan 20 dakka önce samanyolu haber adamın tutuklandığını duyurdu televizyonda.


  • yasakani  (06.01.12 03:03:19) 
olay bence yasakani'nin de belirttiği gibi yine kanye west yine illüminati. bu zaman makinesi tribinin başka bir açıklaması yok çünki.

tik isterim, görüş belirttim.
  • Ryu  (06.01.12 03:10:27 ~ 03:17:35) 
internet andıcı adı altında yine ergenekon gibi kimsenin tam olarak ne olduğunu bilmediği bir şey bahanesiyle yargılanıyor. ve yine buna sevinen onlarca ne idüğü belirsiz insan var.

edit:

hı bir de internet sitesiyle terör yapılacağına inanan bunu tehdit olarak gören insanlar da var. orası da ayrı bir konu.

türkiye eski türkiye değil evet ama hala kimse eşit filan değil , dün yargılananlar bu gün kendilerini yargılayanları yargılama istiyorlar..

darbecinin kralı kenan evren marmariste yaz kış tatil yaparken, bu adam içeri alınıyor güldürmeyin beni.
  • nedensizce  (06.01.12 03:25:48 ~ 18:41:31) 
@yasakanş o ahmet şık nedim şener davasıydı


  • zenc  (06.01.12 08:02:10) 
1. genelkurmay başkanı, görevini yaparken başka bir çeteye liderlik yapmak mı istersiniz. bkz kenan evren. adam darbe bile yapar genelkurmay başkanı iken.
2.samanyolunun 20 dk önceden söylediği odatv davası bu değil
3.ilker başbuğ hükümet beni atadı dedi. hükümet seni genelkurmay başkanlığı yap diye atar.
dp zamanında atanan genelkurmay başkanı rüştü erdelhun, dp atadı diye ceza yedi ve rütbeleri söküldü
4.internet andıcı ne idüğü belirsiz birşey değil, kanıtları olan bir iddianamedir. tıpkı diğer her dava gibi.

kağıt parçası diye lütuf buyurmaz da davalar açıklanınca açar okursunuz. zahmet olmazsa.

arkadaşım özetle, bu ciddi bir davadır.
bu ülkede kimse hukukun üstünde değildir.
bir paşa bir sivile ifade veriyor olacak iş değil tweetleri ortada dolanırken, hukuk devletine inanan insanlar gerçeklerin aydınlatılmasını beklemektedir.
  • vaktiyle iyi biriydi  (06.01.12 10:11:24 ~ 10:13:48) 
bir devlet memurunun bulunduğu konumu kötü niyetle kullanıp gazetecileri ve seçimle gelmiş bir partiyi devirmek için sahte internet siteleri kurması darbeye zemin hazırlamaya çalışması arkadaş tapuda çalışan bir memur neyse ilker başbuğ da o büyütmeyin iktidar ve gazeteciler ile uğraşacağına pkk ile uğraşsaydı ayrıca bu dava tırt falan olsaydı ne bedrettin dalan ne general Mustafa Bakıcı firar etmezdi. gelir yargılanırdı beraat edince alın size kapak derlerdi.

ama pardon tüm herkes fetonun ve akp nin adamı zaten hııı olduuu byeess
  • genıus  (06.01.12 10:31:43 ~ 10:33:05) 
@vaktiyle iyi biriydi +1
Turkiye artik eski turkiye degil. Pasalarin genarallerin onunde diz coken basbakanlar cumhurbaskanlarinin oldugu donemler bitti. Herkes yargi onunde esit ve yargilanabilir. İlker basbug da yargilanacak.

  • durdenist  (06.01.12 13:31:00 ~ 13:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.