sigara içme sahnelerini rtük mozaiklemiyor.yayıncılar kendileri mozaikliyor.
kokain ,eroin kullanımı ve bunları özendiren sahneler , rtük kanunu 4. madde z bendine aykırı .
4. madde z bendi: Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlakî gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması.
z bendinin yönetmeliğini de vereyim size :
z) Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programlar, korunması gereken izleyici kitlenin seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamalıdır. Yayınlarda ilgi çeken kişi veya karakterler, çocuk ve genç izleyicileri özendirerek, onların duygusal, ahlaki ve sosyal gelişmelerini olumsuz yönde etkileyebilecek biçimde gösterilmemelidir. Tür ve içerik gereği; cinsellik, şiddet ve olumsuz örnek alınabilecek davranışlar (kumar, alkol, uyuşturucu kullanımı, kötü dil, intihar vb.) içeren yayınlar, saat 23.00 ile 05.00 arasında, farklı yaş grupları gözetilerek, sesli/yazılı uyarılar yapılmak suretiyle yayınlanmalıdır. Bu tür programların tanıtım duyurularında, şiddet, cinsellik vb. içeren bölümler kullanılmamalı ve bu duyurular saat 21.30’dan sonra yapılmalıdır.
Yukarıda sayılan yayın ilkelerine aykırı yayın yapan aboneli-şifreli kuruluşlar dahil olmak üzere tüm radyo ve televizyon kuruluşları ile Kanunun 24ncü maddesi ile ücretsiz olarak kanal ve frekans tahsis edilen Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve radyo-televizyon bölümleri bulunan iletişim fakülteleri bünyesinde yayın yapan radyo ve/veya televizyonlar hakkında Kanunun 33üncü maddesi hükümleri uyarınca müeyyide uygulanır. Radyo ve televizyon kuruluşları test yayını yaptıkları sürede de yayın ilke ve esaslarına uymakla yükümlüdürler.
sonuç olarak,rtük bahsettiğiniz görüntüleri 23:00-05:00 saaatleri haricinde yayınlayan yayıncı kuruluşlara zaten uyarı cezasını veriyor.rtük , ceza verirken belli bir prosedüre göre haraket etmek durumunda.kanunen önce uyarı cezası vermek zorunda.uyarı cezası vermeden para cezası veya program durdurma cezası veremiyor.lakin söyle bir durum var.rtük uyarıyı yapıyor,uyarılan kanal idare mahkemesine dava açıyor.dava sonuçlanana kadar rtük'ün yapabileceği bir şey yok.dava rtük lehine sonuçlansa bile uyarı almış olan program zaten yayınlanmış oluyor.yani iş işten geçmiş oluyor.
bütün şikayetlerinizi 4441178 den rtük şikayet hakkına bildirebilirsiniz."tnt" kanalıyla ilgili şikayetiniz varsa direkt olarak bana da bildirebilirsiniz.sizi temin ederim,yapılan bütün şikayetler değerlendiriliyor.
0