[]

Edebiyat Dergileri

Denk geldikçe alıyorum fakat bir türlü hangi dergide karar kılıp sürekli onu takip edeceğime karar veremedim. Birkaç sorum var;

-En popüleri, en çok okunanı hangisi?
-Sizce en kalitelisi hangisi?
-Yazar adaylarının yazılarına en sık yer vereni, yeni yazarlar keşfetmemi sağlayacak olanı hangisi?
-Yıllık üyelik imkanı ile her ay dergiyi kapıma kadar getirebilecek olanlar hangileri?

 
  • otonomo  (01.01.12 10:55:17) 
edebiyat dergileri icin en populer en cok okunan olmaa kriteri en kaliteli okunasi dergi olmasini gerektirmiyor. Efsane olmus dergiler ne yazik ki omru uzun surmeyen dergiler ayni zamanda. Misal hayalet gemi. Internette tum sayilari var ucretsiz.


  • jackofalltrades  (01.01.12 11:06:58) 
k dergi var. oldukça sevilen bi dergi. haftalık çıkıyordu. şimdiki durumunu bilmiyorum.


  • dahinnotha  (01.01.12 11:33:06) 
eskiden "kül öykü" vardı, ne yazık artık kapandı. eski sayılarını bulursanız okuyun derim.


  • dombili  (01.01.12 11:55:41) 
şu anda piyasada en çok satan edebiyat dergisi notos. bana sorarsanız en kalitelisi de notos. genç yazarlara yer ayırmakta başı çeker. yıllık abonelik olanağı da var. dergi etrafında notos'la gönül bağı olan bir okur grubu da oluştu. bunun dışında kitap-lık, sıcak nal, sözcükler, varlık dergileri de zaman zaman alınır. bu saydığım dergilerin o ayki sayısı hoşuma gitmişse, ilgimi çekiyorsa alıyorum. ama notos'un her sayısını alıyorum öyle söyleyeyim. artık çıkmayan dergilerden hayalet gemi, adam öykü, eşik cini dergileri oldukça iyiydi. hatta adam öykü ve hayalet gemi efsaneydi. hayalet gemi'nin eski sayılarına www.hayaletgemi.com adresinden ulaşabilirsiniz. bir de aynı tayfanın başlattığı www.altzine.net adlı türkiye'nin ilk internet edebiyat dergisi var. eskiden internet ortamına uygun, çok özgün işlere imza atıyorlardı. şimdi kadro değişti. web tasarımcıları da artık olmadığı için o kadar özgün işlere imza atamıyorlar ama yine iyiler. aylık güncelleniyor dergi.

özetle yukarıda saydıklarımı da göz önünde bulundurmak kaydıyla benim sizin bütün sorularınızı karşılayan dergi notos'tur. çok ünlü yazarlar yanı sıra genç yazarlara da büyük yer veriyor. internette notos'un çıkardığı önceki sayılarla ilgili haberlere de bakabilirsiniz.

notos'un bloğunun ve facebook sayfasının da adreslerini vereyim, tam olsun.
notoskitap.blogspot.com
www.facebook.com
  • microfiction  (01.01.12 18:37:48) 
Notos a bi bakın derim.


  • nabert  (01.01.12 18:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.