[]

sarı ışık mı beyaz ışık mı gözü daha çok yorar? beyaz ışık zararlı mı?

ikea'da satılmıyor beyaz ışık neden? sorular başlıkta arkadaşlar.




 
benim gözümü rahatsız ediyor beyaz. çok parlak geliyor. hatta beyaz sayfalı kitapları okumakta bile zorlanıyorum.

sarı ise yormuyor. beyazın zararlı olduğunu duymadım ama çok yoruyor.
  • dahinnotha  (31.12.11 19:31:45) 
benımde gözumu rahatsız edıyor beyaz
sarıya ölürüm helede yanında lacıvert varsa:)

  • cmr_sa  (31.12.11 19:34:44) 
sarı ışıkta bişey okumak bana zor geliyor. daha çok efor sarfediyorum sarıda.
beyaz candır, hele bir de yanında siyahıyla

  • vaktiyle iyi biriydi  (31.12.11 19:38:39) 
beyaz ışıktan kasıt florasan ışığı ise daha fazla göz yoruyor sarı ampul ışığına göre.
geçmişte avrupa'da florasanların zararlarından dolayı kullanılması engellenecek diye bir haber de okumuştum ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.

  • eeb  (31.12.11 19:40:47) 
abi beyaz ışık hem gozu yorar hemde nasıl desem hastaneye donduruyo odayı,florasan falan. sarı candır hem estetik katar hemde gozu dinlendirir


  • GibsonRules  (31.12.11 19:51:02) 
aslında çalışma ortamında beyaz ve sarı ışığı karıştırmanız tavsiye edilir. beyaz ışık frekansından ötürü zamanla uyku getirirken sarı ışıkta ortamı bayabilir. masa lambası sarı , oda beyaz , yada tam tersi tavsiye edilir.


  • busuta  (31.12.11 20:09:33) 
beyaz candır..Sarı ışıkta gözlerim ağrır.O da mideme vurur kıvranırım


  • kiral  (31.12.11 20:18:14) 
sarı rulaz


  • amlakit  (31.12.11 20:21:51) 
ışıktan yola çıkmicam da eskiden saman kağıtları vardı hani sarımtrak. onlar gözü daha az yorardı. sarı daha az yorar yani beyaz çok yansıtıyor


  • metehan01  (31.12.11 20:29:42) 
florasan ışığı bildiğin evin altındaki ruhların ortaya çıkı gezmesine sebep oluyor. f tipi cezaevlerinde bir tane bilr sarı ışık olduğunu sanmam insanlar kendilerini daha daralmış hissetsin diye.


  • sanal hayvan  (31.12.11 20:34:42) 
bir şey sorcam bilimsel olarak hangisi peki? göz sağlığı, insanı yorma, daha kaliteli ışık yayma gibi faktörler açısından?


  • baldur  (31.12.11 20:49:49) 
beyaz ışık gün ışığıdır bilimsel olarak. sarı ışıksa renkli ışıktır ve ışığın bir tayfıdır.
işbu nedenle beyaz ışık düştüğü yeri daha iyi aydınlatır ve gözü daha az yorar. ama ışığa her durumda doğrudan bakmamak gerekir.

  • siradisi00  (31.12.11 22:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.