[]

şarap severler

birkaç davet dışında içmemiş biri olarak çok da param olmadığı için avanos vadisi öküzgözü boğazkere aldım. akşama içeceğim.

sorularım şunlar;

*akşama kadar nasıl muhafaza edeyim, dolaba koyayım mı, odada dursun mu böylece?

*yanına ne gider bunun? bi kaşar peyniri var aklıma gelen. başka ne olsun? fındık kuruyemiş falan güzel olur mu?

*kadehim kırıldı. su bardağı ya da kupa ile içmek büyük bi hata olur dimi? çıkıp alayım?

*ekleyecek birşeyiniz var mı?

 
- odada kalsın.
- leblebi, yeşil zeytin,
- tek değilsen eğer hemen çıkıp al. teksen de çık al. çık al işte ^^
- afiyet olsun ^_*
  • se7enbullet  (31.12.11 13:16:31 ~ 13:17:24) 
soğuk seviyorsan dolapta tut ya da dışarıda beklet, oda sıcaklığında seviyorsan bekletme.. hiç fark etmez.

ben kaşardan başka bir şey aramam bir şişe şarabın yanında. kuruyemiştense peynir alırdım az miktarda ve çeşit çeşit, hangisi daha iyi gidecek acaba diye deneme yapardım. denerken büyük kısmı bitecektir zaten şarabın.

raconu kadehten içmektir elbet de istersen köprücük kemiğine dök iç senin için sorun olmazsa. tadı değişmemeli.

edit: se7enbullet diyince aklıma geldi, kırma zeytin de harika olur dediği gibi.
  • jack of hearts  (31.12.11 13:21:49 ~ 13:22:42) 
üzerinde servis edilme sıcaklığı yazar, benim tavsiyem şimdi koyun, içmeden yarım saat önce falan çıkartmak; hani ne çok soğuk ne odak sıcaklığında olsun; zaten muhtemelen 10 derece civarında içilmesi gerekir.
şahsen kaşarı peynirden bile saymam ben, yavandır çünkü ve de tatlımsı bence uygun bir peynir değil şarap için, daha keskin tatlarda olan peynirler daha iyi. ayrıca özellikle şarap çok keskin bir tada sahipse, kesinlikle beyaz leblebiyle çok daha iyi olur.
çok büyük hata olmaz aslında; ama bardağı doldurmayın, çünkü çok koyunca uzun süre beklemiş olur.
afiyet olsun.
  • loralynn  (31.12.11 13:39:37) 
10 14 derece diyor servis sıcaklığı için. dışarısı eksilerde, oda ise 20 küsür derece. dediğiniz şekilde ortasını bulabilirim sanırım.

bi de şarabı daha açmadım. içmeden bi kaç saat önce açın diyorlar. şimdi açıp bi tatsam da ona göre meze alsam olur mu? 6 7 saat önce açılması çok elzem değildir sanırım?
  • dahinnotha  (31.12.11 14:02:41) 
* ben dolaba koyardım. tercih meselesi.
* peynir olur. elma ve armut soyulup dilimlenir.elma ve armutlar çok tatlı olmasın. toz türk kahvesi tabakta üzerine serpilir. yalnız kahve fazla olmamalı. yemeğe tuz döker gibi. tabi bu da tercih meselesi. ilk defa şirince köyünde böyle ikram etmişlerdi. çok sevmiştim. yaparım arada. denemek lazım, herkesin damak keyfi başka.
*al tabi.
  • marki  (31.12.11 14:06:09) 
açık derken ağzı açık bırakmak mı? alkolü uçar yahu! benim bildiğim 30 dk önce açılır. bir de yatık bekletin dolapta; çünkü homojen olmadığı için dibine çöker.


  • loralynn  (31.12.11 14:06:21) 
peynir-zeytin taze ekmek. takıl kafaa göre istersen şişeden iç.


  • mr fusion  (31.12.11 14:56:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.