[]

doğalgaz sobası

soğuk havalardan mıdır nedir doğalgaz 10dakikada bir kendi kendine kapanıyor ilk defa böyle oluyor sizce bozuk mu yoksa kötü havalarda normal mi




 
bilmiyorum her doğalgaz sobası aynı mı ama bizim arkadaşların evindeki şöyle bir şey; oda belli bir sıcaklığa ulaşınca kendi kendine kapanıyor, belli bir süre sonra tekrar içerisi soğumaya başlayınca açılıyor yine. sanırım onlar kendileri böyle ayarladılar(böyle bir ayarın olduğunu bilmiyorum tabii).

sizinki de böyle bir şey olabilir.
  • leni 09  (24.12.11 03:22:37) 
mantık yürütmece:
soba evi ısıtıyor mu? benim kombi suyu ısıtmıyordu: sebebi ise ısı sensörünün bozulmasıydı. su 10 derece falan olduğu halde 90 derece algılıyordu. sensör değişti düzeldi. şayet evi ısıtıyorsa normal ama.

  • redlinetheturk  (24.12.11 03:31:28) 
kombiye gelen doğalgaz basıncı düşmüş olabilir soğuk ve yetersiz gazdan..


  • gaia  (24.12.11 05:47:18) 
kötü havalarda normal değil. bir kere kombi değil anladığım kadarıyla. kombi olsa da sıkıntı yok da basınç vs gibi bir olay yok onlarda.

gelen doğalgazı yakacak altı üstü. soba da içeride dışarda değil. bu durumda soğuktan olmaz başka bir problem vardır. muhtemelen termostat bozuldu sıcaklığı anlayamıyo hemen istenen sıcaklığa geldi sanıyor.
  • prodeq  (24.12.11 08:08:07) 
termostatın görevi oda sıcaklığı belli bir değere geldiğinde kumanda ettiği cihazı (kombi,soba vb) devreden çıkarıp,ısı düştüğünde tekrar devreye almaktır.bu termostatın normal çalışmasıdır.düşük değerde (mesela 1) daha az devreye girip çıkar,yüksek değerde (mesela 6)daha çok devreye girip çıkar.benzer sistem buzdolaplarıda da vardır.bunun dışındaki çalışma şekilleri bir anormallik olduğunu gösterir.işi bilen birinin konuya el atmasında fayda vardır.


  • izole  (24.12.11 18:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.