[]

Ingiltere ve Para Transferi

inglitere'de bulunan/bulunmus olan arkadaslar; para transferini nasil hallediyorsunuz? 7 ayligina gidicem ve TR ile en hesapli para alisverisini merak ediyorum. TR de akbank ve hsbc de hesaplarim var.

akbank call center i aradim fakat onlar bile masrafin ne kadar oldugunu net sekilde soyleyemiyorlar. hatta kiz "bi dk bekletcem sizi" diyip muhtemelen amirine sordu ama yinede net bi cevab veremedi..


 
(git: 22827)


  • selimse  (22.07.08 15:35:52) 
citibank in global ogrenci paketini al


  • sanio  (22.07.08 16:27:19) 
citibank'a sormuştum ben, global paket sadece euro ve dolar içinmiş, hsbc diğer bankalara oranla çok komisyon alıyor ve ingiltere'deki hsbc, tr deki hsbc hsabını kendi bankaları gibi tanımıyor, dışarıdan herhangi bir banka gibi görüyor. is bankası'nın londra'da şubesi var, oradan para çektiğinde komisyon alınmıyor; ama başka bir bankamatikten para çekersen yine birşey farketmiyor... bütün bankalara sordum açıkçası, bunun pek hesaplısı yok, pound olması işi bozuyor... orada hesap açtırabilirsen en azından tek hesaba para yatacağı için tek seferde komisyon alınır...


  • desiree  (22.07.08 20:06:17) 
abicim yapacağın olay basit, gideceksin ingilterede bi banka hesabı açtıracaksın önce.
sonra burdan ailen sana para mı gönderecek atıyorum garanti bankasından sana para eft yapacaklar 2 3 gün içinde ingilteredeki hesabına geçiyor ücreti 5 ytl mi öle bişeydi belki daha az. ben kanadadayken aynı taktigi yapmiştik hiç hsbc bilmemne uğraşma hepsi yalan. ben de hsbc den hesap açmiştim ama kesinlikle para mara çekememiştim orada.

  • crystalsoul  (22.07.08 20:52:20) 
western union ve money gram'ı alternatif olarak aklında tut. ancak sık sık çok yüksek olmayan miktarlarda türkiye'den size para gelecekse biraz pahalıya gelebilir ama acil durumlar için çok hızlıdır.

ingiltere'de banka hesabı açtımak biraz çetrefilli. değişmediyse hesap açtırmak için vizenizde en az 6 ay süre kalmış olması gerekir. siz gittikten 2 ay sonra gitseniz açmazlar yani. adresinizi ispat eden bişeyler ve birde öğrenciyseniz okuldan yazı vs. de istiyor olmaları lazım.
  • eksi daglarinin aslani  (22.07.08 20:59:23 ~ 21:03:58) 
ben de masrafsız bir yol söyleyeyim.
iner inmez ingilterede hesap açtırıyorsunuz.
ardından işbankası hesabınızdaki parayı londra şubesinden çekip orda açtığınız hesaba yatırıyorsunuz. gerekirse her seferinde böyle yapıyorsunuz. bitti.
  • godless frog  (23.07.08 03:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.