[]

acemiden araba kullanma soruları ?

1- diyelimki arkamızdan roket atıcaklar aniden kaçmamız lazım 1.vitesten direk 4 vitese geçsek ne olur ? araç gider mi ? yavaş mı hızlanır ? hiç mi gitmez ?

2- frene basarken önce debriyaj'a basmazsak ne olur ? frene basarken neden debriyaj'a basıyoruz ?

3- 3.viteste giderken 15 metre kala kırmzı ışık yandı durduk diyelim. vitesi önce 2 ye sonra 1 e alıp mı duruyoruz ? yoksa debriyaj fren yapıp durduktan sonra 1 e mi alıyoruz vitesi ?

edit 4 ve 5.sorular

4- frene basarken debriyaj ı sonuda kadar köklemek mi gerekiyor yoksa istediğimiz kadar mesela yarıya kadar bassak olur mu ?

5-yokuş çıkarken durduğumuz zaman ne yapmalıyız ? el freni mi azıcık gazla yerimizde sabit kalma mı ? frene basılı mı tutmalıyız ?

 
1-devir düşer iyice yavaşlar kaldırmaz durur zaten sonra da.
2-bir şey olmaz araba yavaşlar, ama çok frene basarsan yine stop eder. araba çalışır halde durabilsin diye basıyoruz.
3-önce 2'ye sonra 1'e almana gerek yok direk fren debriyaj ikilisiyle durabilirsin, 3'ten 1'e geçebilirsin yani ama frena basmicam motor freni yapabileyim dersen o zaman vites küçültürsün ki araba kendiliğinden yavaşlasın biraz frene basmadan.
  • ekaterina  (18.12.11 14:35:10) 
1-motoru kuvvetli bir araba değilse araba bayılır.stop edebilir.
2.debriyaja motorla lastikler arasındaki bağlantıyı kesmek için basıyorsun.once debriyaja basarsan arabanın motor frenini devreden çıkarırsın.o yuzden once fren peşine debriyaja bas.fren mesafeni debriyaja basarsan uzatırsın ayrıca disk ve balatalarına daha fazla yuk bindiği için çabuk eskirler.
3.vites ufaltmana gerek yok ışığa 15 metre kala hızın zaten düşüktür.önce fren araba durmak üzereyken debriyaja basıp motorun stop etmesini engellersin.
  • duptıs  (18.12.11 14:44:44) 
1.roketten hızlı?? gitmek için yüksek değil düşük devirle gitmek ve "geç vites değiştirmek" gerekir. sağlıklı değildir.
2.süper olur. motor freni olur. balatalar daha az yorulur. zaten tamamen durmuyorsan debriyaja basma.
3.hiç biri. viteste iken fren ile dur. tam devir geldiğinde debriyaja bas ve boşa al. ama bunu motoru (aracı) tanıyorsan ve biraz tecrübeliysen daha kolay yaparsın. yoksa motor sesini duymadığın için bi bakmışsın stop etmişsin.
4.hiç basma. motor freni. bkz: cevap 2.
5.yokuş şekli (izmir ve ist.da öyle yokuşlar var ki sen ben yaparım, kalkarım desen, araba kalkmaz), yolun yapısı (çakıl, buz, kum vs), trafik durumu (arkan tıkış tıkış ise) gibi durumlara göre değişir. ayrıca bunda aracı tanımak da önemli. tanıdığın araçla daha kolay el frensiz falan kalkabildiğin bir yokuşta farklı bir araçlar zorlanman çok normal olur. tecrübelendikçe sıkıntı azalır. doğrusu hangisi dersen hiç biri. hangisi uyarsa. tamamen koşullar.

1990'dan beri ehliyet sahibiyim. (defalarca!) tampon çizmek dışında kazam yok.
  • ben smyrna  (18.12.11 15:49:35 ~ 15:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.