[]

Düşük Voltaj/UPS Sorusu

Abiler ablalar, bir arkadaşımın sorununu aktarmak istiyorum. Kendisi Mersin'de bir yaylada ikamet etmekte yazın, bilgisayarını da beraberinde götürdü. Fekat yaylada voltaj çoğu zaman düşük (bazen ampul bile sönük yanıyormuş) olduğu için kendisine buradan bir Tunçmatik 650v UPS ile surge korumalı priz aldık. UPS'in 8 saat şarj edilmesi gerekli fakat şarj esnasında sürekli ötüyormuş. Evde elektrik normalken bu normal mi? Bunun dışında, bu UPS ile bilgisayarı çalıştırabilir mi, ya da bunu denemeli mi? Surge koruması ve UPS bağlı iken, pc'nin zarar görme ihtimali var mı? Teşekkürler şimdiden.




 
8 saat sarj süresini doldurup halen ötmeye devam ediyorsa sarj olmuyor demektir.


  • trimpot  (19.07.08 21:32:50) 
Peki nasıl yapmak lazım? Aleti başka bir yerde bir kere şarj etsek, daha sonra idare eder mi? Yoksa bu şarj her zaman olması gereken bir şey mi?


  • uco  (19.07.08 21:53:24) 
sonucta ups lerin icinde akü var ve ilk alindiginda genelde bos gelir. o nedenle once 8-10 saat doldurmak gereklidir. voltaj sorunu yasanmayan biyerde sarj etmenizde tabiki faide var.


  • trimpot  (19.07.08 22:45:16) 
Yok yani bir kez şarj etmek yeterli olur mu, onu soruyorum. Yoksa cep telefonu gibi sürekli olarak şarj gerektiren bir alet midir bu? Bir de, şarj olmamış olsa bile, kendisini pc'ye bağladığımızda voltaj regülasyonu sağlar mı?


  • uco  (19.07.08 22:51:24 ~ 22:51:54) 
regülasyonu yaparken bi yandan da şarj oluyor zaten... aynı cihaz var bende de boş durumdayken bile şarj olurken ötmüyor normalde, sizin kullandığınız yerde bi şey var.


  • forrestgump  (20.07.08 00:07:59 ~ 00:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.