[]

din'e inanma sebebi (?)

tabii olarak insanın herhangi bir konuda sonuca, karara, inanca vs. sahip olabilmesi için mantıklı sebeplere ihtiyacı vardır.

sorum şu; müslüman olmak için mantıklı bir sebep var mı? (sadece bir tane sebep bile olsa yeterli)

not: müslümanlara yöneltilmiş bir soru olduğundan ( "allah! din elden gidiyo anunakoyum, hemen bir cevap yapıştırayım" mantığıyla) gereksiz, konula alakasız cümlelerin kurulması muhtemel; bu sebeple lütfen konunun dışına sapmamaya çalışalım.

edit: hayır hayır... dinin olumlu yönlerini sormuyorum; inanmak için bir sebep soruyorum.

 
dayanak olması


  • even i say faith no more  (15.12.11 19:19:47) 
elbet vardır. ama inanmak için 1 sebep bulursan, inanmamak içind de yüzlerce neden bulursun. sen kalkıp bu 100 nedeni boşverip 1 neden'e odaklanırsan, zaten haybeye sebep arıyormuşsun demektir. zaten inanmaya meyillisndir.


  • kocayusuf  (15.12.11 19:23:24) 
herhangi bir sebep yüzünden bir dine inanan biri, yarın öbür gün başka bir sebeple o dini de reddedebilir. somut sebepler bulmak yerine, içgüdü, sezgi, inanma ihtiyacı vs diyebiliriz. sadece islam için değil, herhangi bir dine inanmanın bir sebebi var mı? sorusuna ancak bu yanıt olabilir diye düşünüyorum.


  • personal jesus  (15.12.11 19:25:25) 
insanların birşeyleri benimseyip birşeyleri reddetmeye ihtiyacı var,
ne olduğu farketmiyor.

  • violence  (15.12.11 19:33:12) 
yaratılış'ta var zaten.icine koyuyo senin. inanmak istemeyenlerin o sesle cok kavga ettigini biliyorum.onları da anlıyorum.Lakin,en baba ateistler bile korktugunda Allah,sasırdıgında Allah Allah diyebiliyor.bunu yaptıran guce tapıyorum.


  • efendilik dizboyu  (15.12.11 19:38:14) 
Kendi fikrime göre,din olgusu insanların yaratılışından itibaren varlığını sürdürmektedir.İlk başlarda teknik ve düşünce biliminin gelişmemiş olmasından dolayı insanlar akıl erdiremediği soruları ve konuları din çatısı altında yorumlamışlar ve bunların nedeni olabilecek insanüstü bir olgunun ya da tabulaştırılmış bir nesnenin varlığına inanmışlardır.İlk zamanlar tanrım, her tarafımızda düşüncesi kabul görmüşken daha sonraları bu anlayış kendini daha belirli bir yere insanın kalbine ya da aklına indirgenmiştir.
Ayrıca farklı bir açıdan ise din olgusu insanlara ,kendisini insan üstü bir varlığa ait hissedip ona af dileyebilme,dua edebilme ve ya sığınabilme şansını verir.Ayrıca bunun farkına varın ki, eğer din olgusu olmasaydı insanlar arası uçurumun fazla olduğu yerlerde ve ya sömürge yapılan ülkelerde barış ortamının sağlanabilmesi bu kadar kolay olabilir miydi.(Olgu kelimesi pek uygun olmadı ve cümleler arası uçurumlar oldu beceriksizliğimden ötürü bi ara aradaki boşlukları tamamlarım )

  • amaltheia  (15.12.11 19:54:56) 
toplumdan, aileden, arkadaslardan, ulkeden ve bolgeden arinmis bir beyin ile bir sebep yok. bunlardan arinman icin goc etmen lazim ki, goc edecegin yer de onemli. ne ateistim ne de dindarim. bana ikisi de takim tutmak gibi geliyor. dinci olmak en kotusu tabii. hic olmazsa dindar olursun, kafana gore yasarsin dinini. ateistlik desen inanmamaya inanmak gibi bir algi oldu cikti.
Bu arada bir arkadas demis ki en baba ateistler bile bir sey olunca (panik ya da her neyse) "allah" diyor. bunun nedeni de ilk cumlede aciklanmis. mistik fanatizme gerek yok. avustralya'daki aborijin de mi allah diyor ayagina diken battiginda?

  • irukandji syndrome  (15.12.11 20:03:17) 
saçma gelebilir ama, bu ağaçlar kuşlar falan, vardır bir sebebi tesadüf olamaz diye düşündüğüm için inanıyorum. tesadüf diye bir şeye inanmadığımdan, her şeyin bir karşılığı olduğuna inandığımdan, inanıyorum.


  • g7mor  (15.12.11 20:10:21) 
jesus christ,allah,yehova,tetragrammaton,x,y,z ,alfa ,beta ,gama,epsilon..hepsi denebilir.aborijinde buyursun secsin begensin . net!


  • efendilik dizboyu  (15.12.11 20:24:16 ~ 20:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.