[]

vücut geliştirmede supplement etkisi

supplement kullanmak çok farkettirir mi?

mesela,supplement kullanmadan 6 ayda yapılan vücut,supplement kullanılarak ortalama kaç ayda yapılabilir?

birde tüm supplementlerin(protein,aminoasit,kreatin vs.)1 yıllık masrafı ortalama ne kadara patlar?

 
supplement masrafını bilemem de, vücut yapmak icin protein bilmem ne supplementi kullanan bir arkadaşımın midesi boku yedi (güzel vücut yaptı o başka). o midenin hayatina masrafi ne olur soyleyeyim, paha biçilemez.

lütfen buna dikkat edin de kullanın ne kullanacaksanız.
  • franz kafka  (07.12.11 00:55:21) 
fiyatlari acayip degisiklik gosteriyor. supp olmadan da yediklerine ictiklerine muthis intizam gostererek benzer surelerde (ayni olmaz) vucut yaparsin buyuk ihtimalle. 2kglik protein tozlari 200 lira civarindan baslayip yukari dogru gidiyor. bir de bunlar turkiye'de biraz pahali. bazi kisiler eskiden (yasa muhabbetleri) y.disindan getirtiyordu cok daha uyguna.

ben hicbir seyin abartilmamasi gerektigine inanangillerdenim. demem o ki abartmadan sureye yayilarak bir seyler ortaya cikaranla ansizin ortaya mucizevi seyler cikarmaya calisanlar arasinda her daim fark vardir. ignedir, supp'dir dayayip sonra dami gotu dagitan tanigim 2 kisi var. simdi gorsen bu adam mi vucut gelistirme yapmis dersin. abartmayacaksin hocu.
  • entrapmen  (07.12.11 01:12:52) 
whey proteini yada aminoasitlerin vücuda bi zarari yoktur çok fazla bile alınsa vücut bunları dışarı atar ki zaten bahsi geçen maddeler vücudun temel yapı taşıdır fakat steroid kullanırsan arkadaşların bahsettiği olayları emin ol yaşarsın. zaten çevrede çok kısa sürede iyi vücut yapan nerdeyse herkes inkar etsede steroid almıştır vücudun çökmesinin asıl sebebi budur

eger çok yeniysen ilk 1-2 ay supplement olmadan çalışsanda gelişim gösterirsin ama belli bi noktadan sonra kullanmak durumunda kalırsın ama o ilk 1-2 ay alsam işine yararmı dersen evet yarar.

fiyatlara gelirsek ben 2.5 kilosunu yaklaşık 40€ ya aldım haftada 3-4 gün antreman yaptığını varsayarsak bu sana 3.5-4 ay gider

6 ay supplementsiz yapılan bi antremanda büyük ihtimalle 3-4 aydan sonra vücudunda gelişim görmen yavaşlar tabii genetik faktörler etkiler bu durumu
  • berginyonbaenre  (07.12.11 01:51:55) 
son soru için :
pekala, evvela yıllık masraf diye birşey yok. hangi marka kullanırsın, hangi ürünü tercih edersin, hangi aralıklarla kullanırsın, ne miktarda kullanırsın, sana ne kadarı yeter...

lanet bir zenciyi andıran bu soruların cevabı sende. oturup muhasebeni tutturma insanlara :) iyi bir marka protein tozu, 1 kilosu 170-200 tl arası değişir. ya da ucuz bir marka karbonhidrat, 4,5 kilosu 148 tl'dir. markalar arası çok fark eder. türkiyede üretilenler bariz ucuzdur; ama çok kopmleks besin değerleri yoktur. amerikalılar ve almanlar* bu işte iyi.

dönelim ilk soruya:
ilk olarak maddi durumu ve iştahı yerinde olan birinin bu ek besinleri tüketmesi delilik. kesinlikle en yararlısı doğal beslenmektir. ille de almak istersen sadece idmandan hemen sonra protein takviyesi için içmende fayda var.

ha dersen ki ben supplementler işinde kararlıyım, derim ki mucize bekleme. fakat iyi beslenmek şartıyla bunları kullanırsan yararını göreceksin. yoksa herhangi bir anlamları yok, üzgünüm. adı üstünde ek besin.

2. soru için:
bu işe başlayanlar öyle hırslılar ki önlerini almak imkansız. bak vücut geliştirme işinin en çok ihtiyacı olan besin esasen zamandır. vücudun zamanla gelişecek. dinlenme zamanındır, uyku zamanındır... bunları geçtim kas inşası için gereken zamandır... 6 ay geyiğiyle birden yüklenirsen, olay 10 ay olacak.

supplementler önem bakımından 3. 4. sırada geliyor. evvela idman programın önemli, beslenmen önemli, disiplin tutturabilmen önemli, uyku düzenin ve miktarı önemli. vücut gelişimine en çok etki edecekler bunlar. supplementlere %10-15' en fazla %20'lik bir payı ver. buna göre hesabet.

son olarak kreatin ya da aminoasit yerine, karbonhidrat ve protein öneririm. yani hele ki yeni başlıyorsan bunlar sana yetecektir. parayı çarçur etmenin luzumu yok.
  • kmtetrfn  (07.12.11 02:11:46 ~ 02:22:08) 
Protein tozlari zararsizdir diyen cahillerin lafina sakin aldanma. İstersen kullanmadan once ast alt degerlerine bi baktir ardindan 3 ay bu tozlardan kullanip bir de oyle baktir. Degerlerdeki tehlikeli yukselisin tek nedeni protein tozlaridir. Karacigeri eline alirsan diger organlarin aksine geri donusu olmaz. Protein tozlari hakkinda prof. Dr. Ahmet aydin in yazilarini incelemeni tavsiye ederim. Hic biri bahsettikleri gibi dogal katkisiz degildirler. Yuksek sicakliga maruz birakilarak uretilir toksik maddelerle doludur. Whey proteinin en saglikli kaynagi kefirdir. Spordan sonra ilk yarim saat 0.5 - 1 litre kefir icerseniz hem cok saglikli bi is yaparsiniz hem de vucudunuzun ihtiyaci olan proteini alirsiniz.


  • durdenist  (07.12.11 16:39:45 ~ 16:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.