[]

Taksilerde Sigara İçme Yasağı

sözde var, ancak adamlar arabanın her yerine sticker yapıştırmalarına rağmen yine de sigara içiyorlar. Bir kaç tanesine sordum, "ancak polis yakalarsa ceza keser, yoksa böyle hiçbir şeyi ispat edemezsin" dedi, bir tanesi de arabadan attı:) bu yasağı ihlal eden taksi şoförünü şikayet edebiliceğimiz hiçbir mercii yok mudur?? tek çare adamı kulağından tutup trafik polisine götürmek midir??




 
plakasını al, günü ve saati not et, taksiciler derneiğimi odasımı ne var oraya şikayet et, belki çözüm çıkmaz ama bu şikayetler artarsa çaresine bakmak zorunda kalırlar. gerçi taksicilerde haklı bir anlamda.
en iyi çözümü, sigara içilen ve içilmeyen diye taksileri ayırmak, gene bir sticker ile (cama) ayrım yapılabilir, ki bazı ülkelerde uygulaması var.

  • marmara34  (14.07.08 22:39:28) 
ahahah bana da denk geldi bu. adam sigara icerken dolayli yoldan yasaktan bahsettim, fosur fosur icerek "biz baskalarinin alkol kullanmasina karismiyoruz ama; pis alkol kokulu yolculari taksimize aliyoruz, biz onlarin agiz kokusunu cekmeye mecbur muyuz?" dedi ve ustelik bir de para ustumun 10 kurusunu cebine atti. zehir zikkim olsun lan sana taksici! pis herif!

taksiler disinda, bakkal sarkuteri gibi gida urunleri satan yerlerde de adamlar fosur fosur , yasak yazisina dumanini ufleyerek, sigara iciyorlar. bunlari nereye sikayet edecegiz? ya da yasaga mutabik bir dukkan sahibi bunu cigneyen musterileri gordugunde neler yapmali? musterinin kimligini isteme gibi bir yetkiye sahip mi?

soruya soruyla cevap verdim :))
  • egotm  (14.07.08 22:39:52) 
ben de özellikle camında sigara içilmez sticker'ı olan taksilere binmeye çelışıyorum ki hepsinde yasak aslında. adam bana "bunu koymak zorundayız çünkü koymazsak ceza yeriz ama koyduktan sonra da içeriz çünkü yakalanmıyoruz:)" dedi alenen. şimdilik tek çare içen adamı taksi/dükkan vs. açıkça uyarmak, yüzsüzlük yaparsa o ayrı tabi. bir arkadaşım da "ben belediyede çalışıyorum, seni şikayet ederim, dükkanın kapatılır" diye uyarmış birisini, adam da tırsmış ama ne derece çözüm olur orası bilinmez, adam arkandan bir efkar sigarası da yakabilir:)


  • think martini  (14.07.08 22:45:19) 
taksinin icinde oldugunuz zaman zaafi icinde (icmemesini rica ederseniz) icecegini pek zannetmiyorum.


  • scraby  (14.07.08 22:50:52) 
çaktırmadan fotoğrafını çek. plakasını falan al. götür odalarına.


  • insanimsi  (14.07.08 23:50:25) 
cezayı kim kesicekki ztn..
sadece kağıt üstünde var yasak
polis cezayı kesti diyelim?
hangi makbuzu vericek
para nereye gidicek
peah
  • demlikposet  (15.07.08 00:49:32) 
adamlar kac saat direksiyon basinda.
birak icsin kardesim!

  • trimpot  (15.07.08 01:37:34) 
hakkaten ya rahat bırakın adamları da içindekileri de , içen içsin yahu


  • lilidance  (15.07.08 02:01:26) 
hakkıdır vs diyenleri de hiç anlamıyorum, saatlerce sanki nonstop sürüyorlar arabayı. al yolcuyu bırak, sonra durakta iç sigaranı. veya duraksız çalışıyorsan 5 dk mola ver ne ki?


  • arwear  (15.07.08 02:15:23) 
E taksiciler direksiyon salliyor da sevabina mi salliyor? hayir cok zor geliyorsa 5 dakika direksiyon sallayip 5ytl kazanmak ben kariyerimi filan birakip taksicilik yapabilirim; versinler plakalarini bana. Hadi hersey bir yana , sanki sadece taksiciler "direksiyon sallayarak" gun icinde yoruluyorlar, yolcunun da kendisine gore derdi var, o bunu mazeret edip baskalarina rahatsizlik veriyor mu? E o zaman bir lutfensin de,ben yolculugumu oksurerek yapmiyim , di mi?

te Allam!
  • egotm  (15.07.08 08:43:05 ~ 08:50:06) 
rahatsız olduğunuzu söyleyip, rica etmeniz yeterli...
en azından ben öyle yapıyorum ve bir terslikle karşılaşmadım, olur da öyle bir durumla karşılaşırsam hiç bir ücret ödemeden inmeyi teklif ederim.

  • gregory  (15.07.08 09:07:30) 
taksi şoförlerine kadar gitmeye gerek yokmuş yani, burda adamlar bu kadar savunulduğuna göre... arkadaşlar "yasak" diye bir şeyden bahsediliyor değil mi? benden önce söyliyenlere kesinlikle katılıyorum, içiceksen, dayanamıyorsan mola ver, çek arabayı bir kenara, iç 5dk.'da, sonra yoluna devam et. ben bindiğimde söndürmesinin ne anlamı var bunu da anlamış değilim, arabanın her yeri sigara kokarken. sanki bu, sıradan bir yolcu kaprisiymiş gibi cevaplayanları tebrik ediyorum. mesela benim astımım var, ben en iyisi hiç taksiye binmiyim di mi arkadaşlar, çözümü bulduk. şikayetçi olan diğer arkadaşlar da binmesinler, adamları rahatsız etmeyin canım, bedavaydı gerçi, zor olucak ama(!)


  • think martini  (15.07.08 10:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.