[]

[ sağlık ] Burnum tıkalı %40 az enerjikim

Uzun süredir sallamıyordum nezle vs. bahaneleriyle.. fakat neredeyse hergün burnumun tıkalı olduğunun farkına vardım. Alerjik de olabilir olmayadabilir, doktora gideceğim söz :)

peki geçici olarak çözümü olan var mı? genelde peynir ekmek gibi satılan burun spreyleri var mıdır? varsa adları nedir?


 
(bkz: iliadin)


  • kimlanbu  (13.07.08 10:13:32) 
ya bu iliadin'i kullanmanizi tavsiye etmem. sinuzit oldugum zaman bi doktor bunu vermisti, baska bi doktor da "o adam pek bisey bilmiyomus heralde, doz asiminda hedere hedoro" gibisinden biseyler demisti. yani ben baskasinin yalancisiyim. nasonex diye bi fisfis var. yesil bi kapagi falan var. ikisini bi karsilastirttir istersen doktora.


  • osuruklu  (13.07.08 10:20:05) 
seni otrivine e alıştırayım mı?


  • forrestgump  (13.07.08 10:21:29) 
küçükken sinüzitten çok çekmiştim, gittiğim doktor bana tuzlu suyu burnuma çekip sümkürmemi önermişti ve işe yaramıştı. tuz oranı 1 litre/10 gram. tabi bunu düzenli olarak yapmak gerekiyor.


  • dinomazu  (13.07.08 12:35:43 ~ 12:39:31) 
eczaneden nasonex denen spreyi al. sabah ve akşam birer fıs sık. yine yatmadan önce burnuna tuzlu su çek. bir süre rahat tutar bu.

zaten doktora gittiğinde büyük ihtimal deviasyon falan çıkar. onu da ameliyatla düzeltiyorlardı bildiğim.
  • cisimi yapiyom popom kuru kaliyo  (13.07.08 12:52:16) 
bir gün herkes otrivine bağımlısı olacak...


  • forrestgump  (13.07.08 12:57:18) 
Aynı durumdan bende muzdaripim. Daha once deviasyon ameliyatı da oldum, ama alerji olduğuından burun etlerim şişiyor ve burnum tıkanıyor. Doktorun verdiği sprey : otrivine + serum fizyolojik 50ml + decort apmul. Sprey kullanmaya hiç başlama tamamen bağımlısı oluyorsun.


  • alembic  (13.07.08 17:37:32 ~ 17:37:54) 
otrivine'i kullanmani tavsiye etmem acikcasi. kisa sure kullanacaksan tamam da uzun sureli kullaniminda burun icindeki mukozanin yapisini bozuyor ve bir sure sonra sumuk yerine kan gelmeye basliyor. dikkatli olmani tavsiye ederim zamaninda kullanmis biri olarak.


  • n tee  (13.07.08 17:53:09) 
rhinomer, okyanus suyudur, aliskanlik yapmaz, kbb ye gitmen tavsiye edilir.

burun tikanikligi konusunu cok iyi bilen biri olarak leyla gibi dolasman dogaldir diyebilirim. ayrica agizdan nefes alip verirken bogaz enfeksiyonlarina da acik hale geliyorsun.
  • the man who hears deepest inquisitions  (13.07.08 19:43:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.