[]

iphone jail yapmalı mı yapmamalı mı? fark nedir?

selam fanboylar. iphone var bende bi' adet model no 4 olanından. şimdi versiyonunu da 5.0.1 yaptık sanırım. zorunlu o yani son update'leri hemen yaparım.

gelelim ana soruya. bu aleti kırınca neler değişiyor? gerçekten telefonu çok daha iyi hale getiren uygulamalar var mı? bana paralılar bedava demeyin çünkü şu haliyle her hafta bedava olan ücretli uygulamaları takip ile telefonun programa ihtiyacı kalmıyor hatta fazla fazla yetiyor. peki gadget denen naneler o kadar güzel mi? kırmamakla hata mı ediyorum? bu arada wii mi psp mi kendim kırdım. gururlu değilim bu konuda ama evde ps3 var iphone var para akıtıyorum yeteri kadar.

ayrıca güvenlik sıkıntım da var. iş bankası ile yapmadığım işlem, biletix ile almayacağım bilet yok. bu bir sorun olur mu bilgilerimi ele geçirmeleri mümkün mü? durup dururken soyulmayalım bir iki ekstra özellik için.

kullananlar yazabilir mi neler var kırılmış iphone'da bu kadar vazgeçilmez?

 
yani wii'ni kırmışın psp'ni kırmışın. jailbreak'in dadını aldın bi kere, sebep olmasa da kıracaksın geliyor :D
öte yandan benim için ücretli uygulamaların ücretsiz olması şahane bişey.

  • zgn  (02.12.11 00:55:49) 
mesela kırılmış bir iphone'da dungeon and chaos oynanabiliyor mu? kelime oyunu ücretsiz pro olabiliyor mu? yani oyun içinden ücret verilerek açılan uygulamalarda bedava mı?


  • herospower  (02.12.11 01:01:31) 
jp yaptıktan sonra cydia geliyo ve cydia içine yüklenen şeyler ile kırılmış oyunlar (türkçe oyunlara pek bakmadım ama tüm yabancı oyun ve uygulamalar buna dahil) beleşe geliyor tamamen. ayrıca jb ile hayalini kurduğum ayarları gerçekleştirdim. 2 haftadır jb'li ipod'um ama bugün kurcalarken şunları yaptım
<kilit ekranındayken salladığımda şarkı değişiyor
<kilit ekranındayken menüye basılı tuttuğumda o sırada çalan şarkı duruyor yada duran şarkı çalmaya devam ediyor
<kilit ekranındaki saate çift dokunduğumda takvim açılıyor.

ve daha bunun gibi çok opsiyonel ayarlar var daha rahat kullanma imkanı sağlayan.
  • trajikomix  (02.12.11 01:24:39) 
bu gibi programları tanıtan türkçe bir içerik var mı?


  • herospower  (02.12.11 01:26:23) 
installous: birhelkedolusubilgi.blogspot.com

burada bazi programlari anlatmistim: birhelkedolusubilgi.blogspot.com

cydia icin ise programlarin kendi sayfalarinda ne ise yaradiklari yaziyor. top 50 listeleri falan internet uzerinde dolaniyor. benim en yararli bulduklarim sunlar;
ifile, barrel 2, infinidock, sbsettings (e yani), action menu, activator, folderenchancer, infinifolders, lockinfo (superdir ama 5 ile islevsiz kalmis olabilir), multifl0w, safari download manager, yourtube 2, slideaway, ipoof, crackulous (2 tikta parayla satin aldiklarini cracklemek icin), ishshit, mobileterminal, truprint (sunun adam gibi cracklisini bulabilen var mi?), wifi booster ve daha niceleri.

cogunun adindan ne oldugu anlasiliyor.

ihacksrepo.com
repo.insanely.com
repo.hackyouriphone.org
hackstor

bunlar olmazsa olmaz repolar. daha var da bunlar cogu isi gorur.
  • entrapmen  (02.12.11 01:47:16) 
peki benim iş bankası uygulaması? güvenlik açığı yaratır mı bu işlem?

bu arada linkler harika teşekkürler!!
  • herospower  (02.12.11 01:57:35 ~ 02:00:13) 
bu uygulamalarin cogu binlerce kisi tarafindan kullaniliyor ama pek tabii ki bunlarin bazilari cydia uygulamasi ve ustune crackli olabiliyor. araya bir sey her daim sikistirilabilir... lakin bu tur hareketler cok cabuk fark edilir.

isbankasi kendi icinde nasil bir guvenlik sagliyor bilmeden konusmak cok yersiz olur. ben simdiye kadar bu tarzda bir sey hic duymadim onu da ekleyeyim.
  • entrapmen  (02.12.11 02:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.