[]

hırsızların serbest bırakılması? avukat biri varsa bakabilir mi?

ya çok merak ediyorum, adamın biri cep telefonu çalıyor, güvenlik kamerası ile görüntüleniyor ve polis onu bulup karakola götürüyor ama sonra serbest bırakılıyor. yine aynı gün bir kadın çalıntı kredi kartı ile marketten alışveriş yapıyor, polisler kadını tutuplayıp cezaevine gönderiyor.
şimdi, bu ikisi de aynı işi yapıyorken neden kadın cezaevine giderken adam serbest kalıyor? hırsızlık suç değil mi ki bu adam serbest kalıyor? serbest bırakacaklardıysa ne diye kovalıyorlar? kadın bence masum :P



 
18 yaşını doldurmamışsa
karşı taraf şikayeçi olmamışsa
veya atıyorum tutuksuz yargılanıyorsa
adam bırakılır

kadın ise sanırım bunların hiçbiri olmamış.
  • wessago  (01.12.11 18:28:51) 
18 yaşını doldurmamışlar için çocuk mahkemesi olduğuna göre saçma
karşı taraf şikayetçi olmayacaksa polisin hatta haber kanallaının ne işi var olayda?
yani çok saçma geliyor baklava calan cocuklar hapis yemişti seneler önce
ne sacma oluyor bu ülkede işler ya
  • neira  (01.12.11 18:44:28) 
nöbetçi savcının keyfine bağlı bu tür olaylar, savcı iş çıkmasın diye sevk etmez mahkemeye tutuksuz yargılanır, ya da mahkemeye çıkar nöbetçi hakim iş çıkmasın diye serbest bırakır yine tutuksuz yargılanır, ya da aynı şekilde şimdi bu dosyayı kim inceleyecek uzun uzadıya diyerek tutuklarlar adamı. bu tür suçlar da tutuklanmak biraz şans meselesi, ama şuna da dikkat etmek lazım, şimdi çalıntı kredi kartıyla alışveriş dolandırıcılık suçuna girer ki bu da ağır cezalık bir suçtur tutuklanma ihtimali çok yüksek, adi hırsızlıklarda büyük oranda serbest kalıyorlar. dediğin gibi olsa cezaevleri adam dolardı.


  • mtrsykl  (01.12.11 19:09:43) 
suça sürüklenen çocuklar yani 18 yaşından küçükler için belli hallerde tutuklanma olur sadece. o yüzden çocuk mahkemesi olduğuna göre saçma demek isabetli bir yaklaşım değil.


  • konserve misir  (02.12.11 09:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.