[]

İslam dini harici inanışlar - Cin -Peri

Selam hristiyan, yahudi, budist, deist ve allahsız kitapsız dinsiz imansız arkadaşlar.

Olm ben bu cinlerden falan çok korkuyorum lan. Şimdi siz nası bakıyosunuz bu olaya?

Ciddi olalım

Ben küçük sayılacak bir yaştayken, ablama birşeyler olmuştu. Götürüp göstermediğimiz doktor kalmamıştı. En sonunda bir doçent "bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum" şeklinde konuşmaya başlayıp "siz bu kızı bir hocaya gösterin" demişti. Sahte üfürükçülerden korkumuza 1 ay falan deli gibi araştırıp kocaelide bir hocaya götürmüştük. Kadın patır patır durumu anlatıp bir ip bağladı ablamın koluna. Kolundaki ipi almaya gelecekler, sakın kızı yalnız bırakmayın dedi. Para falan da almadı.

Bir hafta kadar sonra ablama ziyarete gelen misafirleri uğurlamak için tamamen dalgınlık eseri hep beraber kapıya kadar çıktık. Ablamın odada yalnız kaldığını farkedince koşarak geri döndük. İp yoktu ve ablamın kolu kırıktı.Çok ciddi bi şekilde korktuğum nadir anlardan biridir bu. Uzun süre kendime gelemedim, uyku uyuyamadım.

O hoca kadın da kimse haber vermediği halde o gecenin sabahı bize geldi. Gelmiş daha doğrusu. Biz ablamın kolu için hastanedeydik. Kolunu alçıya alıp geldiğimizde evdeydi. "ben size yalnız bırakmayın demedim mi" dedi.

Bi ip daha sardı ablamın koluna ve gitti. Ablam bir iki ay sonra iyileşti, kadın tekrar geldi. İpi aldı gitti.

Sonra aradan yıllar geçti ve ben ciddi anlamda fobim olmasına rağmen bir bok yedim. Şimdi anlatamayacağım birşeyler oldu ve ben o an kayıtsız şartsız inandım abi. Ablamın mevzusu bile daha basit kaldı o an.

Şimdi, evet ben müslüman'ım. İnancım var lakin tam zamanlı bir müslüman değilim. Senede iki kere camiye gider, alkol de alır, türlü haltlar yerim. Ama kendime göre de bi islam yorumum vardır. "Kimsenin hakkını yeme, iyi bir insan ol, hoşgörülü ol, allahın bağışlaması boldur, bağışlamazsa da canı sağolsun" şeklinde.

Şimdi islam dininde, kuran'da cin'lerden bahsediliyor. Ben ise yaşadıklarımdan dolayı inanıyorum varlıklarına.

Hani ateist olsaydım da bunları yaşasaydım, allah'a inanmamaya devam eder, cinlere inanırdım heralde.

Allah'a neden inandığımı ise bilmiyorum bu arada, inanıyorum işte. Karşılıklı birbirimizi sevdiğimizi düşünüyorum, iyi anlaşıyoruz :)

Her neyse, soruya gelelim.

Olm sizin hiç başınıza gelmiyo mu lan? Biz inandığımız için bize mi öyle geliyor, kendimizi mi kandırıyoruz, ablamın kolunun kırılmasının sebebi ne amına koyayım?

Sizin de başınıza geliyorsa siz nasıl yorumluyorsunuz bu olayı? Bilimsel olarak açıklayabilen tezler var mıdır?

Bu amerikan filmlerindeki cadılar falan bizim cin'lerin muadilleri midir? İncilde, tevratta falan da bahsediliyor mu?

Çok uzun ettim farkındayım, hadi bi aydınlatıverin beni be :(

 
her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır.bazen insan beyni inanılmaz şeylere sebep olabilir.insan vücudunda çok değişik kimyasallar salgılanır bunu hep aklımda tutarım ben şahsen.vücudun salgılamadığı dışarıdan alınan kimyasalları ve diğer maddeleri(!) unutmayın.

şeklinde bir görüş bildirirdim eğer bunu bana geçen sene sorsaydınız :)
  • tazafacan  (26.11.11 22:01:05) 
Kur'an'dan bahsediyorsun, cinler Kur'an'da var diyorsun. ondan sonra korkuyorum diyorsun. olmuyor bu.

Nas ve Felak suresi okuyacaksın cinler, periler uzaklaşacak. budur çaresi. inançlı birisi olarak korkmana gerek yok. bu duaları okuyacaksın.

cadılar gerçek insanlardır, cinler insan değildir. dünyada yaşamazlar.
  • mea maxima culpa  (26.11.11 22:01:38) 
hepsini okumadım ama karabasan olayına bilimsel şöyle bir açıklama getiriliyor; uykudaki evrelerinin birinde kaslarını kullanamıyor olman (felç gibi) gördüğün rüyanın da etkisiyle kıpırdayamadığın hissini uyandırıyor.

yaşadığından dolayı inanıyor ve korunmak istiyor isen bazı rivayetler var; yüzüstü yatmamak, yan yatmak, ışık açık yatmak, vs.
ek: evet felak ve nas okuyacaksın, en önemlisi buydu.
  • african rain  (26.11.11 22:03:01 ~ 22:03:26) 
(bkz: sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım)

[Açıkçası bu tür yazılara inanmıyorum. Varsa da Matrix'teki kodlama hatalarından kaynaklanıyordur, sorun yok.]
  • gyroscope  (26.11.11 22:05:48) 
ailece bu tarz şeyler hiç yaşamadık, allah yaşatmasın da.. inanç konusunda tabi ki her "müslümanım" diyenin inanması gereken bi'şey. inanıyor olsak da onlarla iletişime geçmemek gerek. yani bildiğim kadarıyla sen onlarla ne kadar ilgilenirsen onlar da sana kendilerini hissettiriyor bir şekilde. yani onları düşünmemek gerek.

yaşadıklarınız çok ilginçmiş ayrıca.
  • zrosse  (26.11.11 22:09:21) 
ee ablan kolunun nasıl kırıldığını bilmiyor mu? o nasıl anlattı olayı size. ben bi bok yedim dediğin ne ki.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.11.11 22:09:26) 
cadılar ortaçağda abartılmış olmakla birlikte bizim kültürümüzde de olan otacı şaman-kam insanlardır sanıyorum otu çöpü ve ruhani varlklarla ilişkilerini kötü amaçlarla kullanmış olanları nedeniyle adları çıkmış herhalde-çok da öyle araştırmadım
cinler apayrı, inanıyorum müslümanım dediğine yakın bir inanç sistemim var.başıma öyle çok özel bişey gelmedi. ama altıcı hisse de inanırım babam kaza geçirdiğinde ne biliyim birine bişey olduğunda hissederim filan. islamda buna da hissi kalb-el vuku deniyor sanırım.
korkma dua et içini temiz tut fazla da düşünme
  • niye ama  (26.11.11 22:09:58) 
@tepedeki psychedelic adam, ablam anlatmaz olur mu abi, o haldeyken söyledi zaten "geldi benden istedi, vermeyince zorla aldı, arkasında 4 kişi daha vardı" dedi.

benim başıma gelen olayları ise mesaj olarak atıyorum şimdi.
  • sakingitarist  (26.11.11 22:16:35) 
ablana tam olarak ne olmuştu ??


  • violence  (26.11.11 22:16:41) 
ablan şizofren olabilir desek ?


  • zaraeta  (26.11.11 22:23:11) 
kusura bakmayın ama ben inanmadım. yediğim haltlar dediğiniz şey neydi onu da merak ettim. birazdan daha geniş bir cevap vermeye çalışıcam.


  • royal  (26.11.11 22:28:26 ~ 22:28:52) 
hasiktir lan ablanın başına hakkaten öyle birşey geldiyse ben inanmıyordum o kadar şmdi ben de tırstım. yemiyorsun değil mi lan bizi ?


  • wessago  (26.11.11 22:32:16) 
@zaraeta, 2 ay mı sürdü abi şizofreni? doktorlar bu kız şizo diyemedi mi?


  • sakingitarist  (26.11.11 22:34:24) 
kutsal saydığım tüm değerler adına yemin ediyorum ki yemiyorum sizi.


  • sakingitarist  (26.11.11 22:35:48) 
Bu tür inanışları son derece küçümseyen biri olarak Kızılayda ortalık, dandik bir yerde baktırdığım fal sonucu artık bu işlere inanmaya başladım. Seri üretim çalışan, 1 dakika boş durmadan fal bakan kadın(hani aura, konsantrasyon faland erseniz diye) 5 Liraya saydı döktü herşeyi. Daha sonra aynı yere hoşlandığım kızla gittim. Onun falında E (ismim) Benim falımda H (ismi) gördü. (kız bana yar olmadı o ayrı)
Şimdi ben bu deneyimlerden sonra akılla açıklanamayacak(belki henüz açıklanamayacak) şeyleri kabullenmiş bulunuyorum. Bunu kabullendikten sonra da Tanrıyı reddetmek çok mantıksız geldi. Ben de en çok sure bildiğim dine döndüm üşengeçlikten :D
Yani , fal/cin/peri işleri açıklayamadığım, açıklanabileceğine de inanmadığım işler olduğu için dine döndüm, hidayete erdim (ne boksa artık :D)
Ablanın başına gelenleri falan da ,şayet baştan küçümsüyorsa bu işleri, kime anlatırsan anlat troll muamelesi yapar bence. En azından ben yapardım. Bana en en en iyi arkadaşım gelip böyle bir tecrübe anlatsaydı samimiyetine inanırdım, ama basitçe delirdiğini düşünürdüm :D. Çünkü çok saçma geliyordu kendim tecrübe edene kadar.
Senin başına geleni de çok merak ettim bu arada.
  • dream eater  (26.11.11 22:37:07) 
bir insanın korktuğunda neler yapabileceğini de unutmayın.insan kendi kolunu kırabilecek güçtedir.siz o kadar korktuysanız ablanız kim bilir ne kadar korkmuştur.

cidden aklınızı, ruh sağlığınızı kaybetmek mi istiyorsunuz? (yanlış anlamayın lütfen)

bildiğim kadarıyla ruhani varlıklar fiziksel temasta bulunamaz.yok mu mu bi hacı hoca açıklasın da bilelim.
  • tazafacan  (26.11.11 22:41:27 ~ 22:42:38) 
"Sonra aradan yıllar geçti ve ben ciddi anlamda fobim olmasına rağmen bir bok yedim. Şimdi anlatamayacağım birşeyler oldu ve ben o an kayıtsız şartsız inandım abi."

burayı da anlatsaydın ya?
  • bacardicola  (26.11.11 22:44:09) 
bir insanın 2011 yılında metafizik olaylara inanması için ya cahil ya da gerizekalı olması gerekir. kusura bakma kardeşim ama hakikat bu...


  • yokumbenburda  (26.11.11 22:44:29) 
sen naptın lan çok merak ettim. bana da mesaj at. cin çağırdın heralde?


  • kakam gelmis olamaz mi  (26.11.11 23:02:16) 
yokumbenburda, açıklasana abi? mantıklı bi açıklama yap amına koyim? onu soruyorum işte, sen 2011 yılında bunu nasıl açıklıyorsun? okusana soruyu bi?


  • sakingitarist  (26.11.11 23:12:23) 
@violence, durup dururken çığlık atmalar, gece boğulur gibi uyanmalar, çay içerken bardak ısırmalar, donup kalmalar ilk başlarda. sonra sonra bildiğin felc gibi oldu, yürüyemiyor, konuşamıyordu. kollarını oynatamıyordu. ve sürekli köpek gibi diliyle ağzının etrafını yalıyordu.


  • sakingitarist  (26.11.11 23:28:35) 
isteğin üzerine sana geniş bir açıklama yazacaktım ama son mesajından sonra hikaye yazdığından emin oldum. ayrıca ilk mesajını tekrar okuyayım dedim orada da "doçent bizi hocaya gönderdi" diyorsun. güzel kardeşim bizim bu çakma korku filmlerinden alıntı hikayeye inanmamızı mı bekliyorsun? isterse dünyanın en dindar adamı olsun bir doçentin hastasını hocaya göndermesi nasıl bir sallamasyondur? olmamış bu hikaye, otur sıfır.


  • yokumbenburda  (26.11.11 23:33:36 ~ 23:34:09) 
yokumbenburda, açıklamanı yapıp göt etseydin keşke. verecek cevabım kalmasaydı da ben de "hmm bu yüzdenmiş demek" deseydim, rahatlasaydım.


  • sakingitarist  (26.11.11 23:39:07) 
en basitinden koşarken kolundaki ipi bir yere takıp düşerek kolunu kırmış olabilir. İp de koptuğu için gelip aldıklarını düşünmüşsünüz. ablan da çocuk aklıyla bir hikaye uydurmuş olablir. al sana açıklama.


  • ency  (26.11.11 23:39:57) 
@ency, ayağa kalkamıyordu abi. yattığı yerde oldu olay. 1 dakika içinde. yattığı yerde kolundaki ipi bir yere takıp kolunu kırdı diye düşünüp ipi çok aradık. bulamadık tahmin ettiğiniz gibi. ablam 16 yaşındaydı o zaman.


  • sakingitarist  (26.11.11 23:48:57) 
- Bu amerikan filmlerindeki cadılar falan bizim cin'lerin muadilleri midir? İncilde, tevratta falan da bahsediliyor mu?

- iki saattir konuşuyoruz bir kere demon demedik.
  • irbat  (27.11.11 03:14:14) 
@sakingitarist'in anlattıkları gerçek veya uydurma onu bir yana bırakalım da

yıl olmuş 2011 hala metafizik bır bır bır ne demek onu merak ettim?
bu gibi şeylerin yılla ne alakası var?

hepiniz tamamen bilim insanı mı oldunuz? sabah akşam mars'a satürn'e hatta andromeda galaksisine gidip geliyorsunuz, boş zamanlarınızda matematik, fizik nobeli alıp süpersonik-hipersonik buluşlar mı yapıyorsunuz?

yoksa bilimsel başarılarınızla dünya üzerinde savaşları mı sona erdirdiniz, afrika'da açlık çekenleri mi doyurdunuz, ölüme çare mi buldunuz?

yıl olmuş 2011 dünya bildiğin dünya, üstünde yaşayanlar aynı insanlar. hangi durum insanları cin-periye inanmak veya korkmaktan, metafizik okuyup araştırmaktan kurtardı da benim haberim olmadı?

benim gördüğüm gençlerin internet başında beyinleri yıkanmış bir şekilde bişiler yaptıkları, sözlük gibi ortamlarda küfürün tavan yaptığı, asosyalliğin alıp başını gittiği.

:(
  • mea maxima culpa  (28.11.11 00:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.