[]

Patates oturtma

Saniyordum ama degilmis ismi. google.dan aratinca farkli bir yemege ulastim cunku. bahsi gecen yemek yine patates ile yapiliyor. fakat patates rendeleniyor ve tavaya doseniyor. uzerine pul bber vb baharatlar atiliyor. muhtemelen firin degil ocakta pisiyor. ortasina yumurta da kiriliyor galiba, ben yumurtasiz yerlerinden yerdim. nedir bu yemegin ismi? ne pisirsem diyenler bunu yapabilir cok da lezizdir.




 
mıhlama olabilir mi dediğiniz tarife uyuyor ama ?


  • nescafe  (26.11.11 17:19:00) 
yumurtasızını biliyorum ben. ama bolca patatesle yapılıyor benim bildiğim. potato pancake derdi bizim rus arkadaş. o yapardı biz yerdik. rendelenmiş patatesler yağlı tavaya konur ve patates kızartması yapar gibi pişirilir. alt tarafı kalınlaşıp sertleşmeye (kızarmaya) başladığında ters çevirilip diğer kısmı da aynı şekilde kızartılır. iki tarafı da kızarıp piştiğinde ocaktan alınıp tabağa konur. aşağı yukarı bir pandispanya yüksekliğinde olur. 4e bölünüp her çeyrek kabuk gibi sert olan dış kısımları hariç ortadan bölünür (arasından kesecek ama kabuk kısmını kesmeyeceksin, sandviç yapar gibi). sonra kumpir gibi içte kalan yumuşak kısımlar kabuktan kazınıp iyice yumuşatılır (burda aynen kumpir yapar gibi içteki yumuşak kısımları kazıyıp çatalla filan ezerek iyice yumuşatacaksın). süzme yoğurt ve karabiber-tuz döküp içine üst kabuğu kapatıp öyle yerdik biz. çatalla tabi :) ayy çok canım istedi yaa :(

bu arada evet patates oturtma değil bu, patates oturtma kıymalı oluyor ve fırında yapılıyor.
  • in vino veritas  (26.11.11 17:35:58 ~ 17:37:56) 
muhlamada patates yoktur.

bana kartoffelpufferi animsatti.
  • shi aila  (26.11.11 17:55:35 ~ 17:55:55) 
Tesekkur niyetine tikledim, cevap bunlar degil.

mihlama zaten peynir ve misir unuyla yapiliyormus, patates degil. google oyle dedi.

@veritas, abi bu tarif de guzel birseye geliyor. lezzetli gibi. silme mesajini deneyecegim bi ara.
  • dahinnotha  (26.11.11 17:56:23) 
aynen patates oturtma deriz biz de:)adının doğruluğunu sorgulamak aklıma gelmemişti ama.


  • onune3012  (26.11.11 17:59:17) 
Yok kartofferpuffer de degil. ama yapilisi benziyor. sogan yok sanirim icinde, cunku tadi gelmiyordu. yumurta opsiyoneldi ama guzel oluyordu. toz biber serpistiriyorduk bolgesel. sarili kirmizili oluyordu goruntusu cok hostu. catalli yerdim ben, catalla yenirdi. birkac damladan fzla yag kullanildigini sanmiyorum. o da tavaya yapismasin diye. patatesler yumusacik oluyordu, buharda pismis gibi. belki icine biraz su katiliyordur. zahmietli bir yemek degil, oldukca basit.

bu arada tadindan anladigim cikarsamayla yazdim bunlari. belki bu sekilde yapilmiyordur.

mucver de degil.

yalniz guzel oldu bu duyuru, yazin akliniza gelen benzer seyleri de:)
  • dahinnotha  (26.11.11 18:09:57) 
adı benim de aklıma gelmedi. sık sık da yaparım halbuki. patatesler yıkanıp, soyulup, suyun içine atılıyor. ben elma dilim patates olarak kesiyorum. bu yüzden patateslerin çok büyük olmayanlarını tercih ederim. küp küp doğramak veya rendelemek de mümkün. nasıl isteniyorsa, öyle kesilsin, fark etmez. bu işlem bitince çok az yağ, tuz, çok çok az karabiber, pul biber ve baskın bir aroma oluşturmayacak kadar kekiği(yakışıyor) dilimlenmiş veya rendelenmiş patateslerle harmanlayın. çok derin olmayan kapaklı bir tava veya tencereye
düzgünce yerleştirin. en son üzerine yarım çay bardağı su gezdirin. kapağını kapatıp, önce orta ve akabinde kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. istenirse üzerine kırmızı toz biber de dökülebilir. yağ, tuz ve su hariç, diğerleri isteğe bağlı, olmasa da olur. karıştırmadan pişirmeye özen gösterin. son derece pratik, lezzetli ve sağlıklı bir patates pişirme yöntemi. biraz daha çok ocakta tutarsanız, kızarmış patates gibi de oluyor. dağıtmadan alt üst etmeniz gerek yalnız. sıcak yenmesi önerilir.

edit. patates buğulama diye geçiyor adı, bilginize. anneme sordum bu arada, böyle arayınca da pek çok değişik versiyonlu tarife ulaşılıyor.
  • july14  (26.11.11 18:47:50 ~ 18:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.