[]

Oturduğunuz ev sağlam mı?

Özellikle İstanbul da oturanlar için soruyorum.Sağlamlığından eminmisiniz. Kontrol ettirdiniz mi ? Otururken içiniz rahat mı ?




 
ettirmedik.10 yıldır şu anki evimizdeyiz.1 kere sigortaladık.tabi çulsuzluk başa bela.bi van depremi gelse kesin ölürüz yani.ama otururken içim rahat gibi.fakat duvarlar biraz ince.kontrol de ettirmedik.aman ölsek ne kaybeder türkiye.


  • error522  (24.11.11 11:18:20) 
sanmıyorum sağlam olduğunu, kontrol ettirmedik.


  • jack n brooks  (24.11.11 11:26:11 ~ 11:26:45) 
Kontrol ettirmedik, ama görünen köy de kılavuz istemez. Sağlam değil.


  • proculianus  (24.11.11 11:34:01) 
hayır hatta öyle ki kolonlar çatlamaya başladı bildiğimiz kolon.allaha emanetiz bildiğin..


  • ceoz  (24.11.11 11:36:51) 
Istanbulda degilim. ama birinci derece deprem bolgesi olan iki yerden bahsedeyim. adapazarindaki evimizde icimiz rahat. kendi evimiz, tek katli, maastan arttirilan parayla on yilda yapildigi icin olsa gerek oldukca saglam. olcum yaptirilmadi galiba.

eskisehirde sacma sapan, duvar yerinde kagit olan bi evde yasiyorum. ogrenci evi iste. ufak bi depremde gider gibime geliyor. seneye cikicam, o zamana kadar birsey olmaz diye umit ediyorum.
  • dahinnotha  (24.11.11 11:38:41) 
Kontrol edildi, 7.5 üstünde gidersiniz dediler. Korozyon var kolon demirlerinde. Allah'tan yakında yatırımız var, o biraz içimizi rahatlatıyor.


  • idja  (24.11.11 11:46:44) 
Ankara'dayım. Oturduğumuz ev kontrol edilmiş, hatta yanlardaki iki apartman da. Yapan kişi aynıymış zaten, depreme dayanıklı raporu alınmış. Otururken bu yüzden içim rahat.


  • bitter cikolata  (24.11.11 11:56:49) 
zemin kaya, sağlam


  • dogabey  (24.11.11 12:14:54) 
bizim oturduğumuz bina, 12 kat yapılması için izin alınmış ve temel vs herşey 12 katlık bina yapılıcakmış gibi atılmış, daha sonra inşaat halindeyken 4. kat yapılırken 17 ağustos depremi olmuş ve bilindiği gibi bi süre 5 kattan fazlasına izin verilmemişti, işteo sırada bizim müteahit de 4 kat yapıp bırakmış binayı. yani 12 kata göre yapılmış 4. katlı bi binada oturuyoruz, herkes yalan söylemiyorsa oturduğumuz bina sağlam.


  • titoslavija  (24.11.11 12:47:22) 
oturduğumuz evle ilgili içimiz rahat. binalar kontrol ettirildi, ayrıyetten zemini de istanbuldaki diğer yerlere göre sağlam ve 4 katlı. sitede bir adet deprem konteynırı mevcut, işe yararlığı tartışılır tabi ama en azından içinde kazma, kürek, v.b var. deprem olduğu takdirde çadır kurabilecek alanımız mevcut. buna dikkat ederek kiraladık. altında dükkan olan evde, yüksek katlı evde, sıkışık sokakta oturmam.


  • ebizlanka  (24.11.11 13:13:09) 
Ataköydeyim. Zemin için sıkıntıl diyorlar ama evler çok sağlam. İçim rahat.


  • skywalkeremre  (24.11.11 13:55:34) 
42 senelik bir evde oturuyoruz. Toplam 4 kat (3+1). Eski yapı ama zamanın iyi apartmanlarından. Kayınpederim inşaat mühendisi, 99 depremninden sonra hasarlı binalar için bilirkişilik yapmış biri. Karot alınmadı ama gözle kontrol etti. Sonuç şu: depremin büyüklüğüne göre 7'yi geçtikten sonra ne olacak bilinmez ama büyük ihtimalle evden yürüyerek çıkarsınız ama sonrasında bu apartmanı yeniden yaptırmanız gerekir dedi. Umarım beklenen depremden önce imar oranı yükselir de müteahhite verir yeni ev yaptırırız.


  • SiyamkedisiZorro  (24.11.11 16:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.