[]

Bir garip cumle

Donna rosenburg.un dunya mitolojisi kitabinda geciyor. aktariyorum:
"Evreni yoneten ilk tanrilar, kardesleri, cocuklariyla birlikte insanlarin evrenini yoneten Zeus tarafindan tahttan indirilirler."

bu cumleden anladiginiz sey nedir?

a) kardesini ve cocuklarini yanina alan zeus ilk tanrilari tahttan indiriyor.
b)ilk tanrilar kardesleri ve cocuklariyla evreni yonetirken zeus gelip onlari indiyor.
c) zeus insanlarin evrenini kardesleri ve cocuklariyla birlikte yonetirken ilk tanrilari tahttan indiriyor.

bu cumleden sizin anladiginiz nedir?

anlatim bozuklugu falan yok dimi cumlede? sonucta kardes ve cocuk sozcukleri zeus a bagli cunku virgul kullanilmamis. o sebeple bence c sikkindaki anlam var. bunun yaninda "kardesleri, cocuklari" demek yerine kardesleri ve cocuklariyla demek daha iyi olmaz miydi?

 
c bence de.


  • lemmiwinks  (19.11.11 19:43:12) 
c şıkkını anlamamız gerekiyor. mitolojiye göre öyle çünkü. yazının devamından da anlaşılması gerekiyor. ama cümle tek başına, farklı anlamlar çağrıştırabiliyor dediğin gibi.


  • ermanen  (19.11.11 19:45:16) 
a


  • chaoslord  (19.11.11 19:47:32) 
bir noktayı yanlış söyledim sanırım. c anlaşılıyor gibi duruyor ama titanlar savaşı, titanlılar (ilk tanrılar) ve olimposlular (zeus ve kardeşleri) arasında oldu. yani zeus tek başına değil, kardeşleriyle birlikte savaştı.

cevap a o zaman.

cümle daha anlaşılır yapılabilirdi tabii...
  • ermanen  (19.11.11 19:56:18 ~ 19:56:59) 
cevap c. en azından noktalama işaretleri bizi bu cevaba götürüyor.


  • klassno  (19.11.11 19:58:05) 
Noktalama isaretleri c.ye goturuyor da var bi gariplik yine de. keske daha anlasilir olsaymis. noktalama isaretleri cok onemli gercekten de.


  • dahinnotha  (19.11.11 20:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.