[]

Işıkla Uyandıran Çalar(?) Saat nereden Bulabilirim?

Böyle birşey okumuştum yıllar önce bir bilişim dergisinde. Uyanmak istediğiniz saatten 1 saat önce lamba en sönük halinde yanıyor. Uyanacağınız saate yaklaştıkça parlaklığını arttırıyor. En son da alarmı çalarak öldürücü komboyu bitiriyor.
Normal alarmlara karşı bağışıklık geliştirdiğim için benim çok işime yarayacağını düşünüyorum.
İnternetten baktım. Türk sitelerinde bulamadım ama şöyle bir şey buldum google'da:
www.google.com
Çeşitli sitelerde ortalama 100 küsür dolar diyor.

Şimdi bu aleti yapmak bu kadar zor olmasa gerek. Dakika ilerledikçe ampülün parlaklığını arttıracak bir şey ne de olsa.
Türkiyede daha ucuzunu bir mağazada bulmak mümkün olabilir mi? (böyle birşeyi türkiyede gören oldu mu?) Ya da çinden, tayvandan vs sipariş versek hepsi toplam 60 TL'ye falan getiretebilir miyiz?

 
Ben bu ürünü bilmiyorum ama elektronikle ilgilenen hemen herkesin yapabileceği basitlikte, alarmlı saati bozarak yapılabilir.

Bende alarmlara bağışıklık kazanıp işe güce geç kalmaya başladım. Eğer iphone kullanıcısı iseniz sizin uyku grafiğinizi çıkartıp hesaplayan ve kalkmak istediğiniz saatin yarım saat öncesinden uyanmaya en uygun zamanda çalan bir program var , benim hayatımı o kurtardı onu önerebilirim.
  • pipbull  (18.11.11 15:22:41) 
Evet yazarken basitliğini farkettim ama biri "kalk yap o zaman" diyecek diye yazmadım :D Hiç anlamıyorum elektrikten. Beni ciddiye alıp dediğimi deneyecek tanıdıklarım arasında da elektrikten bu kadar anlayan yok.
O programı duymuştum. N900'ümde vardı ama denememiştim. Çalışıp çalışmadığını da sizden öğrenmiş oldum böylece. İleride akıllı telefon edinirsem kurarım ;)

  • dream eater  (18.11.11 15:26:07) 
Philips yapmış bunu yavaş yavaş aydınlatıyo..gün ağarırmış gibi


  • kerem75  (18.11.11 15:36:37) 
www.wakeup.philips.com

senin aradığın bu ama, hem pahalı hem de türkiye bulman zor gibi.
  • sutlu nescafe  (18.11.11 15:40:06) 
filipsinki mediamarkt'da var. 170 tl gibi bi fiyatı vardı.


  • ben smyrna  (18.11.11 16:12:59) 
Cok pahali! devre nasil yapilir bilmiyorum, anliyir degilim bu islerden ama azar azar aydinlatma isi belki soyle halledilir. elektronicilerde on kurusa satilan ledlerden alinir bir suru. sabahin ilk isiklarinda bir tanesi yanar. ardindan ikinci ucuncu vs. yanmaya baslar. ama zamanlama nasil yapilir bilemedim. cok da keyifli oluyor bence bunlarla ugrasmak param olsa bile almak yerine kendim yapardim.


  • dahinnotha  (18.11.11 16:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.