[]

Revacta bir soru: Dunyayi Gezmek

Galiba herkesin hayalleri arasinda var bu. Benim de oyle. Macellan gibi dolasmak istiyorum dunyayi, ama karadan. ve bisikletle(Bisiklet konusunda muallaktayim. bisiklet olmazsa otostop ve yurumek olur ki bu pek akil kari degil galiba, yoksa daha mi mantikli?)

yasim 19, istedigim okulda, istedigim sehirde, istedigim bolumde okuyorum. ailevi problemlerim yok genel anlamda, arkadaslarimla aram kotu degil. yani biryerlerim kasiniyor degil ama baska kulturleri gorme meraki herseyden fazla.

hep hayalimdi dunyayi gezmek. ama cok uzaktim bu fikre. simdi ise daha realist geliyor bu. o kadar da imkansiz degil sanki?

birinci sinifim daha. yani en azindan uc sene var bundan sonra okulun bitmesine. sinifta kalmadim ya da sene kaybetmedim okulunu dondurup gidebilirim diye dusunmekteyim. ing ve fr biliyorum ama konusamayanlar ekolundeyim. diyorum ki, 2 3 sene sonra bu hayalimi gerceklestirmek adina simdiden hazirliklara baslasam. yani dil sorununu ortadan kaldirmak (en rahat halledecegim sey bu), bisiklet icin uzak mesafe surebilecek denli calismalar yapmak gibi. ya da para biriktirmek. 3.sinif bitiminde okulu dondurup da gitme fikri var aklimda.

bu konu hakkinda fikirlerinizi merak ediyorum. ne derece makul? ne kadar zor? gerceklestirmek adina atacagim somut adimlar ne olmalidir, gidicem demekle gidilmez? olumlu ya da olumsuz dusuncelerinize acigim.

dun de benzeri bi duyuru vardi. cevaplari kendime yorup cesaret aldim biraz da:)

tesekkurler simdiden.

 
(git: 88083)
(git: 102094)
(git: 328508)
(git: 268017)
(git: 94312)

özet geç piç: git!
  • compadrito  (18.11.11 13:21:46 ~ 13:31:17) 
Hiçbir hayalini erteleme bence. Öğrenciyken istediğin hayallerin peşinden daha rahat koşuyorsun. Okulu dondurma imkanın varsa ben onu göze alırdım.


  • dessy  (18.11.11 13:22:05) 
Yaşıtın olarak cevap veriyorum,
Okulu dondurayım,okuku bitireyim tüm dünyayı gezecem ulan diyenlerin çoğunluğunun hatta çoğunluğunun birşey yaptığını sanmıyorum.Hele ki yaşam şartları iyi durumdayken.Gez dolaş 3aylık tatil var,hayatından bir yıl ne diye kaybediceksin.
Türkiye'den bu şekilde çıkmak ciddi zaman ve cesaret ister,her yıl yap gezini rotanı çiz.İlk yıl avrupa turu,3ay neyine yetmez?ikinci yıl kuzey-güney amerika turu.Üçüncü yıl vs vs derken iş uzar.
Önemli etken para tabiki,derslerin yoğun değilse çalış part-time olarak biriktir paranı,ingilizce olduktan sonra diğerlerinin pekte önemi yok gibi.
Otostop ve bisiklet ile tur benimde hayallerimi süsülüyor,Şubatta viyana'ya gidiyorum lisans için,ilk işim orda bisiklet almak :)
  • VickVickyVale  (18.11.11 13:53:38) 
Okulu dondurmak yerine yaz tatillerinizi kulanın: Bir sene Work and Travel yapın, Amerika'yı görün, diğer bir sene interrail yapın Avrupa'da gezin.
Okulunuz bittiğinde bol bol seyahat tecrübeniz olur. Ne yapmak istediğinize karar verirsiniz.
ozlem-pansiyon.blogspot.com Bu seyahat blogunun sahibi Özlem, her sene üniversite öğrencisi gençleri seyehate teşvik etmek için burs veriyo, takip edebilirsiniz. Genç Gezginler seyahat bursu adı altında.
ozlem-pansiyon.blogspot.com
  • june  (18.11.11 18:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.