[]

Unutkanlik degil baska birsey bu, degil mi?

Unutkanlik mi dikkatsizlik mi ne oldugunu bilmefigim bu sey gun icinde cokca basima geliyor. bunuyor gibi hissediyorum. az once basima gelen bir ornek vereyim:
damacadan surahiye su koyacaktim. o sert kapagi acmak icin bicagin sirtini kullandim. bulasiklari yeni yikamistim fakat hatirlayamiyordum o bicagi yikayip yikanadigimi cunku rafa koymak yerine tezgahin ustune koymusum. damacananin kapagini actim, bicagi belki tekrar yikadim ve yerine koydum. ardindan az once actigim kapagi kapativerdim. su koymak icin kapagini actigim aklima bile gelmedi o sirada.

tanistigim insanlarin isimleribi unutmuyorum, ezberde cok zorlanmiyorum, bir olayi tarihi gununu cok rahat hatirlayabiliyorum ama bu tarz basit seylere beynim yetmiyor.

konunun dikkatla alakali oldugunu dusunuyorum. keza kitap okumaya baslasam ilk sayfadan snra etrafa bakiniyorum. farkettigimde onuncu sayfaya gelmis oluyorum. aradaki dokuz sayfayi ne ara okudum bilmiyorum.

yas 19, saglikli besleniyorum. meyve, sebze, findik vs yerim surekli. hatta b12 hapi kullandim bi ara is garanti olsun diye.

nedir konu hakkindaki yorumlariniz?

tesekkur ederim vakit ayirip okudunuz.

 
dikkat eksikliği olabilir. (bkz: dikkat eksikliği)


  • compadrito  (17.11.11 17:08:08 ~ 17:08:47) 
evet sonradan hatırlamakta değil ilk yaşadığında dikkat etmekte zorlanıyorsun.


  • kediebesi  (17.11.11 17:14:08) 
Çok sıklıkla yaşadığım durum. Farkettiğim kadarı ile çok önem vermediğim, basit şeylerde daha sık oluyor. Örneklediğin gibi, su doldurmak, odaya sürahiyi getirmeye gidip vardığında mutfakta ne yaptığını bilmemek vs. Çözümü bende yok. Unutmamam gereken önemli, işle vb. ilgili durumlarda devamlı not alıyorum. Telefonum günda 20 kere not hatırlatma amaçlı çalıyor. Hatırlatma koymaya değmeyecek şeylerde ise mutfağa bir daha falan gidiyorum :)

Not: Spor yapmıyorum, günümün 15+ saati bilgisayar başında geçiyor. Çok ama göz ucuyla okuyorum. Odaklanamama sorunum yok, dediğim gibi önem vermeme denebilecek bir sorunum var.
  • crostata  (17.11.11 17:15:03 ~ 17:18:24) 
sakarlıkların da oluyorsa hiperaktivite ve dikkat bozukluğu olabilir. tedavisi vardır müdür.


  • siradisi00  (17.11.11 17:20:47) 
Ben de ondan supheleniyordum.
Dikkat eksikliginden.

peki ne yapilabilir bu konuyla ilgili? psikayatri demeyin onu son care olarak goruyorum.
surekli beyni uyanik tutsam, yani bir sure boyunca her yaptigima dikkat edip surekli teyakkuzda olsam cozum olabilir mi?

Edit: sakarlik yok. yani biraz var. cok dikkat ederim o tatz seylere. zuccaciye girmek bile ayri bi stres. o yuzden pek sakarlgim yok. ama relax olsam yikarim herhalde dukkani. nedir tedavisi mudur?
  • dahinnotha  (17.11.11 17:25:33 ~ 17:29:50) 
psikiyatriyi en son çare olarak düşünüyosan, her yaptığın işe tam mânâsıyla odaklanabilmeyi, kendine öğretmen lazım. o an ne yapıyosan, o işe yüzde yüz yoğunlaşmak için aktif çaba göstermen gerekiyor. beyin öyle bi şey ki, en olmadık şeyleri, sırf irade gücüyle öğretebiliyorsun. internette dikkat eksikliği ile yazılmış olanları ama profesyoneller tarafından yazılmış olanları bul ve oku.

bonus: www.yankiyazgan.com
  • compadrito  (17.11.11 17:36:38) 
farklı bır orneği bende oluyor. özellikle çok uzun saatler yoğun sekılde calısıyorsam..eylem halinde iken yapacağım şeyi unutuyorum. resmen manyağa bağlıyorum. kendi kendime konusuyorum: "Neden burdasın"? "Yapman gereken neydi? hatırlamaya çalış" gibi..uzun saatler calısınca sapıtıyorum evet.


  • dokuzeylul  (17.11.11 18:31:36) 
solgar nero nutrients


  • tatarcik  (17.11.11 19:55:26) 
tebokan diye bi ilaç var içinde kimyasal olmadığı içinde zararsız olduğu biliniyo bi bak derim eczaneden.


  • semson  (17.11.11 22:22:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.